
Επίσκεψη στη Συρία αναμένεται να πραγματοποιήσει ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με ανακοίνωση της συριακής προεδρίας, χωρίς ωστόσο να έχει γνωστοποιηθεί η ακριβής ημερομηνία.
Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη ηγέτη μεγάλης δυτικής χώρας μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον ισλαμιστή ηγέτη Αλ Τζολάνι στα τέλη του 2024.
Όπως αναφέρεται, ο Γάλλος πρόεδρος θα συζητήσει με τη συριακή ηγεσία την ενίσχυση των διμερών σχέσεων και ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ενώ θα συνοδεύεται από αντιπροσωπεία επενδυτών και στελεχών γαλλικών επιχειρήσεων.
Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και στρογγυλή τράπεζα με συμμετοχή συριακών παραγόντων.
Η επίσκεψη θα αποτελέσει την πρώτη Γάλλου προέδρου από το 2008–2009, πριν τη ρήξη των σχέσεων μετά το 2011.
Μετά την κυβερνητική αλλαγή, το νέο καθεστώς της Συρίας έχουν επισκεφθεί μεταξύ άλλων ο εμίρης του Κατάρ και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.