Ο Έλον Μασκ «έδωσε» την προηγούμενη διοίκηση του Twitter: «Έκρυψαν το σκάνδαλο του Χάντερ Μπάιντεν με εντολή των Δημοκρατικών»

Η ομάδα Μπάιντεν έκανε την «επεξεργασία» των Tweets και των αντίπαλων χρηστών

Ο Έλον Μασκ «έδωσε» την προηγούμενη διοίκηση του Twitter: «Έκρυψαν το σκάνδαλο του Χάντερ Μπάιντεν με εντολή των Δημοκρατικών»

Ο Έλον Μασκ, ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter, αποκάλυψε πως η προηγούμενη ιδιοκτησία απέκρυψε στοιχεία και γεγονότα του σκανδάλου Χάντερ Μπάιντεν, του υιού του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν, δημοσιεύοντας τα εσωτερικά έγραφα του κοινωνικού δικτύου.

Από τα έγγραφα μάλιστα αποκαλύφθηκε πως η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του Τζο Μπάιντεν «επεξεργάζονταν» χρήστες και αναρτήσεις και απέρριπταν ότι έστεκε εμπόδιο στον ίδιο και τους Δημοκρατικούς!

Ο Έλον Μασκ, έχοντας αποκτήσει την ιδιοκτησία του Twitter άρχισε αμέσως να πραγματοποιεί οργανωτικές μεταρρυθμίσεις και να αλλάζει την εσωτερική πολιτική συντονισμού και δημοσίευσης περιεχομένου.

Πιστεύετε ότι τα νυν τηλεοπτικά δίκτυα ενημέρωσης είναι:

  • Ανεξάρτητα από την κυβέρνηση (2%, 426 Votes)
  • Μερικώς εξαρτώμενα (3%, 708 Votes)
  • Πλήρως εξαρτώμενα (57%, 14.821 Votes)
  • Δεν βλέπω ειδήσεις στην τηλεόραση πλέον (38%, 9.913 Votes)

Σύνολο ψήφων: 25.868

Loading ... Loading ...

Εκτός από την αποκατάσταση εκατοντάδων λογαριασμών που είχαν αποκλειστεί στο παρελθόν για ξεκάθαρα ιδεολογικούς λόγους, ο Μασκ υποσχέθηκε όχι μόνο να καταπολεμήσει την απλή και μεροληπτική λογοκρισία, αλλά ανακοίνωσε επίσης τη δημοσίευση λεπτομερειών σχετικά με την απόκρυψη της ιστορίας του Χάντερ Μπάιντεν, του σκανδάλου που θα μπορούσε να γκρεμίσει την κυβέρνηση Μπάιντεν.

Η προηγούμενη ιδιοκτησία του Twitter φρόντισε να μην φτάσουν «ευαίσθητες» λεπτομέρειες στο ευρύ κοινό προστατεύοντας την οικογένεια Μπάιντεν με σκανδαλώδη και καθεστωτικό τρόπο.

Μάλιστα, ο Μασκ αποφάσισε να μην περιοριστεί στην αποκάλυψη σκανδαλωδών γεγονότων που σχετίζονται με τη μυστική ζωή και τις μυστικές συναλλαγές του γιου του νυν προέδρου των ΗΠΑ.

Την προηγούμενη μέρα, δημοσίευσε στο προφίλ του έναν σύνδεσμο με τα εσωτερικά έγγραφα του κοινωνικού δικτύου, τα οποία δημοσίευσε ο δημοσιογράφος Matt Taibbi, γράφοντας την σύντομη λεζάντα σε tweet: “Πάμε!”

Ο Μασκ τόνισε ότι τα ιδιαίτερα δυσώδη για την κυβέρνηση Μπάιντεν γεγονότα ελέγχθηκαν διπλά πριν από τη δημοσίευση.

Ο Taibbi δημοσίευσε πολλές αναρτήσεις ταυτόχρονα, με τίτλο “Twitter X-Files” (αρχεία Twitter).

Μεταξύ άλλων, περιέχουν πληροφορίες για την ιστορία με το φορητό υπολογιστή του γιου του προέδρου των ΗΠΑ, για το περιεχόμενο του οποίου είχε γράψει παλαιότερα ο αμερικανικός Τύπος, αλλά στη συνέχεια η ιστορία αποσιωπήθηκε γρήγορα.

Μιλάμε για τη φορολογική απάτη του Μπάιντεν Τζούνιορ και την παροχή ψευδών πληροφοριών για τον εθισμό του στα ναρκωτικά.

Επιπλέον, ο Taibbi αποκάλυψε τη λογοκρισία που ασκούσε η διοίκηση του κοινωνικού δικτύου κυρίως υπέρ του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ γενικά και, αρχικά, του υποψηφίου και στη συνέχεια Προέδρου Joe Biden ειδικότερα.

Ο δημοσιογράφος δημοσίευσε στιγμιότυπα από την εσωτερική αλληλογραφία μεταξύ των διαχειριστών του κοινωνικού δικτύου, ένας από τους οποίους στέλνει μια σειρά από συνδέσμους σε αναρτήσεις, συνοδευόμενες από μια υπογραφή:

Περισσότερα προς εξέταση από την ομάδα του Μπάιντεν!

Το email απάντησης αναφέρει ότι το περιεχόμενο έχει «επεξεργαστεί».

Αυτό πιθανότατα σημαίνει ότι τα κείμενα των αναρτήσεων που δεν πέρασαν τον έλεγχο διαγράφηκαν. Η αλληλογραφία έχει ημερομηνία 24 Οκτωβρίου 2020, ακριβώς στο απόγειο της εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές.

Ο δημοσιογράφος εξήγησε ότι μετά από τέτοιους ελέγχους από τρίτες υπηρεσίες δημοσίων σχέσεων, όχι μόνο μεμονωμένες δημοσιεύσεις θα μπορούσαν να διαγραφούν, αλλά και οι χρήστες, συμπεριλαμβανομένων γνωστών πολιτικών και διασημοτήτων, που θα μπορούσαν να αποκλειστούν ισόβια.

Ήταν μια τέτοια εκστρατεία μελέτης και εκκαθαρισμού περιεχομένου στο κοινωνικό δίκτυο που πραγματοποιήθηκε μετά τη δημοσίευση ενός άρθρου της New York Post τον Οκτώβριο του 2020 σχετικά με μυστικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ελήφθησαν από το φορητό υπολογιστή του Χάντερ Μπάιντεν, που είχαν ξεχαστεί κατά την επισκευή του.

Στη συνέχεια, κατόπιν εντολής επιμελητών από τον Τ.Μπάιντεν η διοίκηση του κοινωνικού δικτύου «έλαβε έκτακτα μέτρα για να κρύψει αυτή την ιστορία», αναφέρει ο δημοσιογράφος.

Συγκεκριμένα, το κοινωνικό δίκτυο αφαίρεσε συνδέσμους με σκανδαλώδες υλικό, ανάρτησε προειδοποιήσεις για την «ασφάλειά» τους και απέκλεισε τη μετάδοσή τους απευθείας μέσω προσωπικών μηνυμάτων.

Η αφαίρεση της ιστορίας εξηγήθηκε από το γεγονός ότι παραβίαζε την πολιτική σχετικά με το «χακαρισμένο υλικό».

Επιπλέον, σημειώνει ο Taibbi, σύμφωνα με τους κανόνες της εταιρείας, το μπλοκάρισμα των απευθείας μηνυμάτων μεταξύ των χρηστών προορίζεται μόνο για εξαιρετικές περιπτώσεις που παραβιάζουν άμεσα τη νομοθεσία ή υπερβαίνουν τα ηθικά πρότυπα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.