ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ο Έλον Μασκ σχεδιάζει να χτίσει μια ολόκληρη πόλη στο Τέξας για τους υπαλλήλους του (φωτό)

Οι εργαζόμενοι-ένοικοι θα πληρώνουν περίπου 800 δολάρια τον μήνα για ένα σπίτι με ένα ή δύο υπνοδωμάτια

Ο Έλον Μασκ σχεδιάζει να χτίσει μια ολόκληρη πόλη στο Τέξας για τους υπαλλήλους του (φωτό)

Η Wall Street Journal αποκαλύπτει ότι ο Έλον Μασκ θέλει να χτίσει μια «ουτοπία», το Σνέιλμπρουκ, στο Τέξας, στην οποία θα ζουν οι εργαζόμενοί των εταιρειών του.

Η πόλη θα χτιστεί περίπου 50 χιλιόμετρα από το Όστιν, την πρωτεύουσα της Πολιτείας, και πλησίον της μεγάλης έκτασης όπου γίνονται οι πυραυλικές δοκιμές της SpaceX.

Σε μικρή απόσταση βρίσκεται και μια άλλη εταιρεία του Μασκ, η Boring Company, που ειδικεύεται στην κατασκευή σηράγγων. Το Σνέιλμπρουκ παίρνει το όνομά του από το σαλιγκάρι Γκάρι, τη μασκότ της Boring Company.

Η γειτονιά Snailbrook, στην κορυφή, κοντά σε ένα εργοτάξιο της Boring Co. Έγγραφα που κατατέθηκαν στο Bastrop County Commissioners Court τον Ιανουάριο, παραπάνω, δείχνουν σχέδια για 110 ακόμη σπίτια κοντά στη γη όπου βρίσκεται το Snailbrook.

Η σχεδιαζόμενη πόλη βρίσκεται δίπλα στις εγκαταστάσεις Boring και SpaceX που βρίσκονται τώρα υπό κατασκευή. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει ήδη μια ομάδα σπονδυλωτών κατοικιών, μια πισίνα, έναν υπαίθριο χώρο άθλησης και ένα γυμναστήριο, σύμφωνα με φωτογραφίες του Facebook και ανθρώπους που είναι εξοικειωμένοι με την πόλη. Πινακίδες που κρέμονται από στύλους έγραφαν «καλώς ήρθατε, snailbrook, tx, est. 2021».

Πρόκειται για ένα μεγάλο ξενοδοχείο καθώς οι εργαζόμενοι-ένοικοι θα πληρώνουν περίπου 800 δολάρια τον μήνα για ένα σπίτι με ένα ή δύο υπνοδωμάτια, το οποίο θα εγκαταλείπουν σε 30 ημέρες αν παραιτηθούν ή απολυθούν. Συγκριτικά, σε κοντινές πόλεις ένα αντίστοιχο τριάρι κοστίζει 2.200 δολάρια τον μήνα. Θα υπάρχουν ακόμη χώροι άθλησης και ψυχαγωγίας, αλλά και πρότυπο σχολείο.

Για το Σνέιλμπρουκ έχει ήδη αγοραστεί μια έκταση περίπου 14 τ.χλμ., σύμφωνα με το κτηματολόγιο και τοπικούς αξιωματούχους που επικαλείται η αμερικανική εφημερίδα. Η έκταση είναι κοντά στον ποταμό Κολοράντο στον οποίο η Boring Company ζητά την άδεια να απορρίπτει χιλιάδες τόνους νερό από τις δραστηριότητές της τον χρόνο.

Δορυφορικές εικόνες για την κομητεία Travis από τον Ιανουάριο του 2022. Η κομητεία Bastrop είναι μια σύνθεση εικόνων από τον Ιανουάριο του 2022 και τον Νοέμβριο του 2022.

Μέσα στα σχέδια είναι να γίνει το Σνέιλμπρουκ πόλη και με τον νόμο. Σύμφωνα με τη νομοθεσία του Τέξας, μια πόλη χρειάζεται τουλάχιστον 201 κατοίκους για να μπορέσει να υποβάλει αίτηση για ενσωμάτωση και στη συνέχεια έγκριση από δικαστή της κομητείας. Η κομητεία Bastrop δεν έχει λάβει αίτηση από τον κ. Μασκ ή καμία από τις οντότητες του, είπε μια εκπρόσωπος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;feature=youtu.be&ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.