Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έβαλε μία ολόκληρη πόλη σε lockdown για να ψάξει 653… χαμένες σφαίρες

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης αρνείται να άρει τον αποκλεισμό μέχρι να βρεθεί και η τελευταία

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έβαλε μία ολόκληρη πόλη σε lockdown για να ψάξει 653… χαμένες σφαίρες

Μια ολόκληρη πόλη της Βόρειας Κορέας σε lockdown έβαλε ο Κιμ Γιονγκ Ουν, όχι λόγω ξεσπάσματος της Covid-19, αλλά για να βρεθούν 653 σφαίρες, που χάθηκαν όταν αποσύρθηκε ο στρατός από την περιοχή.

Όπως ανέφεραν δύο πηγές στο Radio Free Asia αξιωματούχοι του Κιμ ερεύνησαν ένα προς ένα τα σπίτια της πόλης Χιεσάν των 200.000 κατοίκων για να βρουν τις σφαίρες, αλλά μάταια.

«Η πόλη θα παραμείνει σε lockdown μέχρι να βρεθούν και οι 653 σφαίρες», δήλωσε κάτοικος της επαρχίας Ριανγκάνγκ της Βόρειας Κορέας στο RFA. Η απουσία των πυρομαχικών έγινε αντιληπτή στις 7 Μαρτίου, όταν ξεκίνησε η αποχώρηση από την πόλη στρατιωτών του 7ου σώματος του Κορεατικού Λαϊκού Στρατού, που είχαν αναπτυχθεί στη Χιεσάν το 2020 για να επιβλέψουν το κλείσιμο των συνόρων με την Κίνα κατά την έναρξη της πανδημίας.

«Αποσύρθηκαν πλήρως μεταξύ της 25ης Φεβρουαρίου και της 10ης Μαρτίου, αλλά είναι σε εξέλιξη η εκτεταμένη έρευνα λόγω της απώλειας των σφαιρών κατά τη διαδικασία εκκένωσης», ανέφερε ο κάτοικος στο RFA.

Φοβούμενοι την οργή των ανωτέρων τους και του Κιμ οι στρατιώτες δεν ανέφεραν αρχικά την απώλεια των σφαιρών, όταν το αντιλήφθηκαν, αλλά προσπάθησαν να τις βρουν μόνοι τους. Όταν όμως απέτυχαν, ενημέρωσαν τους κατοίκους και ξεκίνησαν μια ενδελεχή έρευνα, ανέφερε η πηγή του RFA.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού απέκλεισαν ολόκληρη την πόλη ερευνώντας τα σπίτια το ένα μετά το άλλο. «Όσοι είδαν ή μάζεψαν οιονδήποτε αριθμό σφαιρών καλούνται να το αναφέρουν το συντομότερο δυνατό. Όσοι δεν αναφέρουν τυχόν σφαίρες που βρήκαν μπορεί να τιμωρηθούν. Αλλά πέρασαν δέκα μέρες, αφότου ξεκίνησε η έρευνα κι ακόμη δεν έχουν βρει στοιχεία», πρόσθεσε η πηγή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.