ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μέχρι το τέλος του έτους η ένταξη της Χερσώνας στον ρωσικό εθνικό κορμό (upd)

Την ένταξη της στη Ρωσία ζητά ο λαός της Χερσώνας

Μέχρι το τέλος του έτους η ένταξη της Χερσώνας στον ρωσικό εθνικό κορμό (upd)

Ανανέωση: Ο Kirill Stremousov, αναπληρωτής επικεφαλής της στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης της περιοχής Kherson, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι η ηγεσία σκοπεύει να προετοιμάσει ένα νομοθετικό πλαίσιο που θα επιτρέψει στην περιοχή να ενταχθεί στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Μέχρι το τέλος του έτους, όπως μεταδίδει το defencenet.ru, η περιοχή θα προετοιμάσει ένα νομοθετικό πλαίσιο για την ένταξη στη Ρωσική Ομοσπονδία.


Αρχικό κείμενο: Ο λαός της Χερσώνας σχεδιάζει να ζητήσει από τη Ρωσία να ενταχθεί η περιφέρεια στο ρωσικό εθνικό κορμό. 

Αυτό μετέδωσε την Τετάρτη το πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο αξιωματούχο της εκεί ελεγχόμενης από τη Ρωσία διοίκησης.

Η Ρωσία ανακοίνωσε τον Απρίλιο ότι απέκτησε τον πλήρη έλεγχο της περιοχής της Χερσώνας, η οποία είναι στρατηγικής σημασίας καθώς συμβάλλει στη χερσαία σύνδεση μεταξύ της χερσονήσου της Κριμαίας και των υποστηριζόμενων από τη Ρωσία αυτονομιστικών περιοχών στα ανατολικά της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με το BBC, η Ρωσία εισάγει το δικό της νόμισμα, τα μέσα ενημέρωσης και τις υπηρεσίες διαδικτύου σε τμήματα της Ουκρανίας που έχει καταλάβει ο στρατός της, ιδίως στη Χερσώνα.

Η Ουκρανία ισχυρίζεται πως η Ρωσία σχεδιάζει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην πόλη – για να δει αν οι κάτοικοί της θέλουν να δημιουργήσουν μια φιλορωσική αποσχισθείσα «λαϊκή δημοκρατία».

Γιατί η Ρωσία επικεντρώνεται στη Χερσώνα;

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τη Χερσώνα στις αρχές Μαρτίου – μία εβδομάδα μετά την έναρξη της επέμβαση στην Ουκρανία. Ήταν η πρώτη μεγάλη πόλη που έπεσε.

Πριν από τον πόλεμο, είχε πληθυσμό 290.000 κατοίκων. Αλλά, σύμφωνα με τον πρώην δήμαρχό της, περίπου το 40% των κατοίκων έχουν εγκαταλείψει έκτοτε την πόλη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εάν η Ρωσία στοχεύει να καταλάβει τη νότια Ουκρανία και να δημιουργήσει μια χερσαία γέφυρα προς την Κριμαία, η Χερσώνα, στις εκβολές του ποταμού Δνείπερου, στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας, θα είναι το κλειδί, λέει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.