ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερώτημα προς Κ.Βελόπουλο: Ο Ιησούς έγραψε τις επιστολές με το δεξί ή το αριστερό χέρι;

O Ουκρανός ναζί που χειροκροτήθηκε στο κοινοβούλιο του Καναδά διώκεται στη Ρωσία για «γενοκτονία»

Ο Πολωνός υπουργός Παιδείας είχε ήδη ανακοινώσει ότι είχε ζητήσει τη διεξαγωγή έρευνας

O Ουκρανός ναζί που χειροκροτήθηκε στο κοινοβούλιο του Καναδά διώκεται στη Ρωσία για «γενοκτονία»

Ρωσική ερευνητική επιτροπή ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ο 98χρονος Ουκρανός, που φέρεται ότι πολέμησε στο πλευρό της ναζιστικής Γερμανίας και καταχειροκροτήθηκε ως «ήρωας» στην καναδική Βουλή τον Σεπτέμβριο, διώκεται για «γενοκτονία» εναντίον αμάχων στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η επιτροπή άσκησε ερήμην κατηγορίες σε βάρος του Γιαροσλάβ Χούνκα, λέγοντας ότι εξετάζεται η πιθανότητα έκδοσης διεθνούς εντάλματος σύλληψης.

Κατηγορούμενος ότι πολέμησε στα SS, ο Χούνκα καταχειροκροτήθηκε τον Σεπτέμβριο από Καναδούς βουλευτές, τον πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό και τον (εβραϊκού θρησκεύματος) πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, οι οποίοι δεν γνώριζαν το παρελθόν του. Μόλις έγινε γνωστό τι είχε κάνει ο Χούνκα στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, προκλήθηκε σάλος, με τον πρόεδρο της Βουλής να παραιτείται και τον πρωθυπουργό Τριντό να ζητά επανειλημμένα συγγνώμη για την «προσβολή των θυμάτων του Ολοκαυτώματος».

Η μονάδα στην οποία φέρεται να ανήκε ο Χούνκα κατηγορείται ότι σκότωσε «τουλάχιστον 500 πολίτες της Σοβιετικής Ένωσης», μεταξύ τους Εβραίων και Πολωνών, σε χωριό στην επαρχία Λβιβ, στη δυτική Ουκρανία.

Η ρωσική ερευνητική επιτροπή τόνισε ότι ζήτησε βοήθεια από τον Καναδά, την Πολωνία και τη Λευκορωσία για την έρευνά της.

Ο Πολωνός υπουργός Παιδείας είχε ήδη ανακοινώσει ότι είχε ζητήσει τη διεξαγωγή έρευνας για να διαπιστωθεί αν αυτός ο Ουκρανός είχε διαπράξει εγκλήματα στην Πολωνία, με σκοπό την πιθανή έκδοσή του.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε στις αρχές Οκτωβρίου ότι ήταν «απολύτως αηδιαστικό» το ότι ο πρώην στρατιώτης χειροκροτήθηκε, ιδίως από τον Ζελένσκι. «Ο πρόεδρος της Ουκρανίας σηκώθηκε και χειροκρότησε έναν ναζί που δολοφόνησε Εβραίους. Αυτό δεν είναι ένδειξη ναζιστικοποίησης της Ουκρανίας;» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ρωσία κατηγορεί την ουκρανική ηγεσία ότι είναι «νεοναζί» και προβάλλει ως δικαιολογία της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία την ανάγκη «αποναζιστικοποίησης» της γειτονικής της χώρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.