ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ο σκηνοθέτης της ταινίας «Τιτανικός» προειδοποιούσε για τους κινδύνους στο ναυάγιο από το 2012

«Πηγαίνετε σε ένα από τα πιο αδυσώπητα μέρη στη Γη»

Ο σκηνοθέτης της ταινίας «Τιτανικός» προειδοποιούσε για τους κινδύνους στο ναυάγιο από το 2012

Σε εξέλιξη βρίσκεται από την Κυριακή 18/6 η τεράστια επιχείρηση εντοπισμού του υποβρυχίου Titan το οποίο χάθηκε στον βυθό του Ατλαντικού.

Με πλήρωμα πέντε ατόμων το βαθυσκάφος ξεκίνησε το ταξίδι του για το ναυάγιο του Τιτανικού αλλά μετά από μία ώρα και 45 λεπτά το σήμα του χάθηκε.

Μέχρι πριν από μερικές ώρες, που τα πληρώματα των ομάδων διάσωσης έλαβαν κάποιους ήχους από το σημείο των ερευνών, εξέλιξη η οποία αναζωπυρωσε τις ελπίδες πως οι πέντε επιβαίνοντες ίσως είναι ακόμα εν ζωή.

Για την επικινδυνότητα μιας τέτοιας αποστολής είχε προειδοποιήσει ο διάσημος σκηνοθέτης του Τιτανικού Τζέιμς Κάμερον, σε μια συνέντευξή του το 2012, η οποία ήρθε στην επιφάνεια με αφορμή την εξαφάνιση του βαθυσκάφους Titan.

Ο ίδιος είχε καταδυθεί 33 φορές στο σημείο του ναυαγίου προκειμένου να συλλέξει πληροφορίες για την ταινία του.

«Πηγαίνετε σε ένα από τα πιο αδυσώπητα μέρη στη γη», είχε πει ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης στη συνέντευξή του.

«Δεν είναι ότι μπορείς να στείλεις ένα μήνυμα για βοήθεια και θα έρθει κάποιος να σε πάρει», προειδοποιούσε.

Ωστόσο, ο σκηνοθέτης παραδέχτηκε και τη γοητεία ενός τέτοιου εγχειρήματος. «Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι πιο φανταστικό από το να είμαι εξερευνητής και να βλέπω αυτό που κανένα ανθρώπινο μάτι δεν έχει ξαναδεί».

Ο Κάμερον επισκέφτηκε για πρώτη φορά το ναυάγιο το 1995 με ένα ρωσικής ιδιοκτησίας υποβρύχιο για να τραβήξει πλάνα για την ταινία του Τιτανικού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης δεν έχει ακόμη κάποιο σχόλιο δημοσίως για το χαμένο υποβρύχιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.