ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Το 87,32% των Ρώσων είπε «ναι» στον απελευθερωτικό πόλεμο του Β.Πούτιν στην Ουκρανία

Ο ρωσικός λαός αποδέχεται πλήρως τις επιλογές του

Το 87,32% των Ρώσων είπε «ναι» στον απελευθερωτικό πόλεμο του Β.Πούτιν στην Ουκρανία

«Σάρωσε» στις ρωσικές προεδρικές εκλογές ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, συγκέντρωσε ένα ποσοστό άνω του 87% που αποτελεί εκλογική νίκη ρεκόρ στη σύγχρονη Ρωσία κάτι που σημαίνει πως το σύνολο του ρωσικού λαού θεωρεί τον πόλεμο στην Ουκρανία ως απελευθερωτικό και στηρίζει την πολεμική προσπάθεια.

Τον θεωρεί απελευθερωτικό πόλεμο που έχει ως στόχο την αποκατάσταση ρωσικού εδάφους και την επανένωση ρωσικών πληθυσμών.

Μετά την ολοκλήρωση των προεδρικών εκλογών, ο Β.Πούτιν έφτασε το βράδυ της Κυριακής (17/3/2024) στο αρχηγείο του προεκλογικού του αγώνα στο Gostiny Dvor της Μόσχας και είχε συνάντηση με το προσωπικό του επιτελείου του και τους στενούς του συνεργάτες.

Ο Ρώσος πρόεδρος ευχαρίστησε στελέχη και εργαζόμενους για όλα όσα προσέφεραν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Με βάση το 99,67% των καταμετρημένων ψηφοδελτίων ο Βλαντιμίρ Πούτιν συγκεντρώνει το 87,32% των ψήφων, ο Νικολάι Χαριτόνοφ 4,30%, ο Βλάντισλαβ Νταβάνοφ 3,82% και ο Λεονίντ Σλούτσκι, 3,20%.

Το 2018 ο Β.Πούτιν συγκέντρωσε 76,69% και το 2012 63,6%. Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ κέρδισε το 2008 70,28%.

Το 2004 και το 2000 ο Πούτιν κέρδισε με 71,31% και 52,9% αντίστοιχα.

Το 1996, ο Μπόρις Γιέλτσιν κέρδισε τον δεύτερο γύρο με αποτέλεσμα 53,82%.

H συμμετοχή στις φετινές προεδρικές εκλογές ξεπέρασε το 74% που και αυτό αποτελεί ένα πολύ θετικό ρεκόρ.

Ο Ρώσος πρόεδρος όμως ήταν σαρωτικός και στις ενσωματωμένες περιοχές.

Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής, ο Putin έλαβε από 88% έως 95% ων ψήφων στις νέες περιφέρειες (Ντόνετσκ, Λουγκάνσγκ, Ζαπορίζια, Χερσώνα).

Οι κάτοικοι του Ντόνετσκ βλέπουν τον Πούτιν, ως πραγματικό υπερασπιστή της πατρίδας, δήλωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας Ντένις Πούσιλιν.

Συνέχισε λέγοντας ότι η υψηλή συμμετοχή στην περιοχή απέδειξε την πίστη της στη Ρωσία και ότι οι κάτοικοί της βρίσκονται πλήρως πίσω από τον ηγέτη.

«Ο Β.Πούτιν ήταν αυτός του οποίου οι αποφάσεις έσωσαν το Donbass και μας επέτρεψαν να παραμείνουμε αυτό που είμαστε, να διατηρήσουμε τη γλώσσα μας, τον πολιτισμό μας, τις παραδοσιακές μας αξίες», πρόσθεσε.

Με καταμετρημένο το 100% στο Ντόνετσκ ο Πούτιν έλαβε το 95,23% των ψήφων!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι εκλογές αποδείχτηκαν μεγάλη επιτυχία για τον Ρώσο πρόεδρο καθώς το αποτέλεσμα δείχνει ότι ο ρωσικός λαός αποδέχεται τις επιλογές του σε ό,τι αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.