Οι Αμερικανοί «αδειάζουν» την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την κατάσχεση των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων

«Δεν μπορείς να το κάνεις λόγω της διεθνούς αρχής της κρατικής ασυλίας» λέει η WSJ

Οι Αμερικανοί «αδειάζουν» την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την κατάσχεση των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων

Οι Αμερικανοί μέσω της Wall Street Journal. «αδειάζουν» την Ευρωπαία Επίτροπο Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για το σχέδιο της να κατασχεθούν από την ΕΕ τα δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσικής Ομοσπονδίας αναφέροντας ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει «λόγω της διεθνούς αρχής της κρατικής ασυλίας».

Η κορυφαία οικονομική εφημερίδα των ΗΠΑ προτείνει μάλιστα αντί της κατάσχεσης των περιουσιακών στοιχείων της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας την ίδρυση ταμείου για τη διαχείριση των ρευστών περιουσιακών στοιχείων και την χρήση των κερδών να διατεθούν για πληρωμές προς την Ουκρανία.

Οι Αμερικανοί προφανώς δεν θέλουν να φτάσουν στο σημείο της «μη επιστροφής» των σχέσεων με την Ρωσία. Γιατί αν κατασχεθούν τα περιουσιακά της στοιχεία αυτό ακριβώς θα συμβεί.

Αν ήθελαν μπορούσαν να το κάνουν, αδιαφορώντας για το αν είναι παράνομο ή όχι. Δεν έχουν πρόβλημα με τη νομιμότητα οι Αμερικανοί.

Προτιμούν το «πάγωμα», γιατί «πάγωμα» σημαίνει διαπραγματεύσεις και ανταλλάγματα.

Αίσθηση προκάλεσε χθες το βίντεο της προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, με τους ισχυρισμούς της περί κατάσχεσης των κεφαλαίων της ρωσικής κεντρικής τράπεζας τα οποία έχουν «παγώσει», αλλά και την δημιουργία ειδικού διεθνούς δικαστηρίου για τα εγκλήματα πολέμου που υποτίθεται έχει διαπράξει η Ρωσία στην Ουκρανία.

Το συγκεκριμένο βίντεο μάλιστα προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις, διότι στην αρχική του έκδοση εμπεριείχε και μία αναφορά της προέδρου της Κομισιόν σύμφωνα με την οποία 100.000 στρατιώτες της Ουκρανίας έχουν χάσει τη ζωή τους από την αρχή της σύγκρουσης.

Το συγκεκριμένο απόσπασμα όμως αφαιρέθηκε από το επίσημο βίντεο που κυκλοφόρησε με την γνωστή μέθοδο της «κοπτοραπτικής».

Οι Ουκρανοί αντέδρασαν αμέσως γιατί μέχρι σήμερα παρουσιάζουν τον εαυτό τους ως είδος «Σούπερμαν» και ότι έχουν μόνο 9.000 νεκρούς!

Κάτι βέβαια που το υποστήριξαν τα δυτικά και ελληνικά ΜΜΕ στο σύνολό τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.