ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

ΟΗΕ: Καλεί το Ισραήλ να αντιστρέψει τις αποφάσεις του για την ανέγερση χιλιάδων νέων κατοικιών στα κατεχόμενα

Ο Αντόνιο Γκουτέρες επαναβεβαιώνει ότι οι οικισμοί αποτελούν κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου

ΟΗΕ: Καλεί το Ισραήλ να αντιστρέψει τις αποφάσεις του για την ανέγερση χιλιάδων νέων κατοικιών στα κατεχόμενα

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες κάλεσε χθες Δευτέρα το Ισραήλ να σταματήσει και να αντιστρέψει αυτές που περιέγραψε ως ανησυχητικές αποφάσεις του για την οικοδόμηση χιλιάδων νέων κατοικιών εποίκων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε εκπρόσωπος του ΟΗΕ.

«Ο Γενικός Γραμματέας επαναβεβαιώνει ότι οι οικισμοί αποτελούν κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Αποτελούν μείζον εμπόδιο στην υλοποίηση βιώσιμης λύσης δυο κρατών και δίκαιη, διαρκή και συνολική ειρήνη», ανέφερε ο αναπληρωτής εκπρόσωπός του Φαρχάν Χακ στο κείμενο.

«Η επέκταση αυτών των παράνομων οικισμών αποτελεί σημαντικό παράγοντα κλιμάκωσης των εντάσεων και της βίας και βαθαίνει τις ανθρωπιστικές ανάγκες», πρόσθεσε.

Την Κυριακή η κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου ανήγγειλε τη χορήγηση αδειών για σχεδόν 4.600 νέες κατοικίες σε τομείς της Δυτικής Όχθης, πιθανόν εντός της εβδομάδας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.