ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ολλανδία: Βρέθηκε χάρτης των Ναζί που δείχνει χαμένο θησαυρό

Το πολύτιμο φορτίο φέρεται να θάφτηκε στις ρίζες μιας λεύκας σε βάθος 70 με 80 εκατοστά

Ολλανδία: Βρέθηκε χάρτης των Ναζί που δείχνει χαμένο θησαυρό

Ένας παλιός χάρτης των Ναζί βρέθηκε στην Ολλανδία, ο οποίος λέγεται πως δείχνει το σημείο όπου Γερμανοί στρατιώτες έκρυψαν έναν θησαυρό αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, στην διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου.

Τώρα, αυτός ο χάρτης δίνεται στην δημοσιότητα από το Εθνικό Αρχείο της Ολλανδίας, ξυπνώντας την φαντασία των απανταχού κυνηγών χαμένων θησαυρών.

Ο χάρτης δείχνει καθαρά την περιοχή γύρω από το Αμερονγκεν, το Ελστ, το Έκ, το Όμερεν και το Λίντεν, με έναν κόκκινο σταυρό να δείχνει που είναι θαμμένος ο θησαυρός. Σύμφωνα με τα έγγραφα, περιέχει βραχιόλια, ρολόγια, μενταγιόν, κολιέ, ασημένια νομίσματα, πολύτιμους λίθους, ρουμπίνια, διαμάντια. Πολλά.

Όπως αναφέρει ο Guardian, ο θησαυρός, τέσσερις θήκες πυρομαχικών φορτωμένες με νομίσματα, ρολόγια, κοσμήματα, διαμάντια και άλλους πολύτιμους λίθους, πιστεύεται ότι άξιζε τουλάχιστον 2 ή 3 εκατομμύρια ολλανδικά φιορίνι το 1945. Δηλαδή περίπου 18 εκατομμύρια ευρώ σε σημερινά χρήματα.

Αν και η ύπαρξη του θησαυρού δεν επιβεβαιώνεται, αυτό δεν έχει σταματήσει τους κυνηγούς χαμένων θησαυρών να πάρουν τα σύνεργα τους και να τρέξουν στην περιοχή.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο θησαυρός θάφτηκε τον Απρίλιο του 1945, όταν οι Σύμμαχοι βρίσκονταν κοντά στην απελευθέρωση του Άρνεμ στην ανατολική Ολλανδία και οι στρατιώτες αποφάσισαν να θάψουν τον θησαυρό γιατί φοβούνταν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το πολύτιμο φορτίο φέρεται να θάφτηκε στις ρίζες μιας λεύκας σε βάθος 70 με 80 εκατοστά, λίγο έξω από το χωριό Όμερεν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.