ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ορειβάτης αποκαλύπτει πως είναι μια νύχτα στη «ζώνη θανάτου» του Έβερεστ – «Το σώμα σας καταρρέει»

Δείτε το βίντεο που ανάρτησε στο TikTok

Ορειβάτης αποκαλύπτει πως είναι μια νύχτα στη «ζώνη θανάτου» του Έβερεστ – «Το σώμα σας καταρρέει»

Με ένα βίντεο στη δημοφιλή πλατφόρμα του TikTok ένας ορειβάτης αποκάλυψε πως είναι μια νύχτα στη «ζώνη θανάτου» του Έβερεστ.

Κάθε χρόνο εκατοντάδες άνθρωποι προσπαθούν να ανέβουν στο Έβερεστ και από αυτούς που έχουν προσπαθήσει να ανέβουν στην κορυφή δεν έχουν επιστρέψει όλοι πίσω.

Άνω από 300 άνθρωποι έχουν πεθάνει στην προσπάθειά τους να ανέβουν στο Έβερεστ και τα περισσότερα από τα σώματά τους βρίσκονται ακόμη διασκορπισμένα στο βουνό, αφήνοντας μια αυστηρή προειδοποίηση σε όσους σκέφτονται να προσπαθήσουν να ανέβουν στο βουνό για λίγη διασκέδαση. Για να φτάσουν οι ορειβάτες στην κορυφή του Έβερεστ πρέπει πρώτα να αντιμετωπίσουν τη λεγόμενη «ζώνη θανάτου».

Πρόκειται για την περιοχή με υψόμετρο πάνω από 8.000 μέτρα, όπου τα χαμηλά επίπεδα οξυγόνου και η υψηλή βαρομετρική πίεση συνδυάζονται και καθιστούν την αναπνοή απίστευτα δύσκολη. Υπάρχει τόσο λίγο οξυγόνο που ο οργανισμός αρχίζει σιγά-σιγά να πεθαίνει.

Στη ζώνη του θανάτου, διατρέχετε επίσης πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο να πάθετε καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο και η κρίση σας εξασθενεί γρήγορα.

«Το σώμα σας καταρρέει και ουσιαστικά πεθαίνει», δήλωσε στο Insider η Shaunna Burke, ορειβάτης που ανέβηκε στο Έβερεστ το 2005. «Γίνεται ένας αγώνας δρόμου ενάντια στο ρολόι» είπε χαρακτηριστικά.

Άλλοι έχουν περιγράψει την παραμονή στη ζώνη θανάτου ως αίσθηση ότι «τρέχεις σε διάδρομο και αναπνέεις μέσα από καλαμάκι».

Τώρα, ένας ορειβάτης έδειξε την πραγματικότητα του να περνάς μια νύχτα στη “ζώνη θανάτου” του Έβερεστ και πραγματικά δεν φαίνεται να αξίζει τον κόπο.

@andrew_i_hughes

No sleep tonight. Got to endure the chaos till dawn. Night in the death zone! #visionboard #everest #adventure #extremesports #danger

♬ original sound – Andrew Hughes

Ένα βίντεο στο TikTok που δημοσίευσε ο Andrew Hughes δείχνει τον ίδιο και την σύντροφό του στην ορειβασία να φορούν μάσκες οξυγόνου καθώς η σκηνή τους κλυδωνίζεται από ισχυρούς ανέμους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το βίντεο συνοδεύεται από τη λεζάντα: «Δεν υπάρχει ύπνος απόψε. Πρέπει να υπομείνω το χάος μέχρι την αυγή. Νύχτα στη ζώνη του θανάτου!”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.