Όταν η Ιρλανδία συγκλονίζονταν από την «Μήδεια» που ειχε σκοτώσει τα τρία της παιδιά

Το δικαστήριο την «αθώωσε» και την έστειλε σε ψυχιατρική κλινική

Όταν η Ιρλανδία συγκλονίζονταν από την «Μήδεια» που ειχε σκοτώσει τα τρία της παιδιά

Στις 20 Μαΐου του 2021 δικαστήριο του Δουβλίνου αθώωσε την 44χρονη νοσοκόμα Ντέιρντρε Μόρλεϊ για τη δολοφονία των τριών ανήλικων παιδιών της, λόγω σοβαρής ψυχικής ασθένειας.

Ο 9χρονος Κόνορ, ο 7χρονος Ντάραγκ και η, μόλις, τριών ετών Κάρλα, βρέθηκαν νεκροί στην κατοικία τους στο Νιούκαστλ του νότιου Δουβλίνου στις 24 Ιανουαρίου του 2020. Την ημέρα της δολοφονίας των τριών παιδιών ο πατέρας τους, Άντριου ΜακΓκίνλεϊ απουσίαζε σε επαγγελματικό ταξίδι.

«Ένιωθα τόσο άχρηστη», δήλωσε η μητέρα στον ψυχίατρο του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Tallaght University Hospital που την εξέτασε μετά τις δολοφονίες των τριών παιδιών της. «Ήταν ελλιπή (τα παιδιά) όπως εμένα, επειδή δεν μπορούσα να είμαι γονιός, δεν μπορούσα να είμαι δυνατή», είχε καταθέσει η μητέρα στην αστυνομία πριν τη δίκη της. Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα στους Irish Times, αν και τα τρια αδέρφια ήταν παιδιά χαρισματικά και είχαν την αγάπη των γονιών τους, η μητέρα θεωρούσε πως τα παιδιά της ήταν «καταραμένα».

Ο δικαστής Πολ Κόφεϊ, οι ένορκοι (10 άνδρες και δύο γυναίκες) και το ακροατήριο άκουσαν από τους εξεταζόμενους μάρτυρες πως η 44χρονη νοσοκόμα, που εργαζόταν σε παιδιατρικό νοσοκομείο του Δουβλίνου, έπασχε από σοβαρή ψυχιατρική νόσο την περίοδο που πραγματοποίησε τις τρεις αποτρόπαιες δολοφονίες των ανήλικων παιδιών της.

Ο δικαστής Κόφεϊ χαρακτήρισε «θλιβερή και τραγική την υπόθεση» αλλά τόνισε στους ενόρκους πως η κατηγορούμενη δεν ήξερε τι έκανε κατά την διάρκεια των φόνων και ήταν ανίκανη να τους σταματήσει. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι ειδικοί επιστήμονες που κλήθηκαν να καταθέσουν υποστήριξαν ότι η 44χρονη ήταν ψυχικά ασθενής όταν διέπραξε τις δολοφονίες.

Η δολοφόνος έκρυβε από τον σύζυγό της τα ψυχολογικά της προβλήματα

Κατά τη διάρκεια της δίκης η κατηγορούμενη υποστήριξε πως ήταν πεπεισμένη ότι θα έκανε κακό στα παιδιά της εξαιτίας των ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε, προβλήματα που για πρώτη φορά είχε συζητήσει με ψυχιάτρους στα τέλη του 2018. Η ίδια, συνέχισε να ανησυχεί για την κατάστασή της και πίστευε πως χειροτερεύει, όμως, έκρυβε το πρόβλημα από τον σύζυγό της και από το περιβάλλον τους.

Μετά τις δολοφονίες η σύγχρονη Μήδεια της Ιρλανδίας αποκάλυψε στην αστυνομία και σε ψυχιάτρους πως είχε αποφασίσει να σκοτώσει τα παιδιά της τρεις ή τέσσερις ημέρες πριν την ημέρα των φόνων.

Μετά τις δολοφονίες των άτυχων παιδιών η μητέρα προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της, χωρίς επιτυχία. Όταν ο σύζυγός της επέστρεψε στο σπίτι βρήκε την ίδια αναίσθητη σε φορείο καθώς την μετέφεραν στο νοσοκομείο. Εκεί, η μητέρα παρέμεινε σε κώμα και όταν συνήλθε δήλωσε πως ήθελε να έχει μια μηχανή του χρόνου για να φέρει πίσω τα τρία της παιδιά.

Ο πατέρας των τριών παιδιών δήλωσε στο εθνικό δίκτυο της Ιρλανδίας RTE πως συνηδειτοποίησε ότι η σύζυγός του δεν ήταν καλά ψυχολογικά την ημέρα των φόνων, στις 24 Ιανουαρίου του 2020. «Ήμασταν μαζί σχεδόν 20 χρόνια. Η Ντι αγαπούσε τα παιδιά. Θα παλεύω με αυτό (τους φόνους) κάθε μέρα, αλήθεια έτσι θα γίνει. Υπάρχουν δάκρυα, υπάρχει θλίψη, αλλά δεν μπορώ να είμαι δακρυσμένος και θλιμμένος κάθε μέρα. Ούτε μπορώ να είμαι συνεχώς θυμωμένος», δήλωσε ο σύζυγος της 44χρονης νοσοκόμας.

«Μαμά σταμάτα», εκλιπαρούσε την Μήδεια της Ιρλανδίας ο 9χρονος γιος της

Δολοφόνησε τα τρία παιδιά της προκαλώντας τους ασφυκτικό θάνατο, όπως η ίδια η 44χρονη Ντέιρντρε Μόρλεϊ ομολόγησε στην αστυνομία. «Τα θέλω πίσω», είπε η Μήδεια της Ιρλανδίας στους αστυνομικούς μετανιωμένη για τις δολοφονίες των τριών ανήλικων παιδιών της, του 9χρονου Κόνορ, του 7χρονου Ντάραγκ και της, μόλις, τριών ετών Κάρλα.

Η ίδια, περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια πως αφαίρεσε τις ζωές των άτυχων παιδιών της λέγοντας ότι χρησιμοποίησε μονωτική ταινία, πλαστικές σακούλες και μαξιλάρια για να πνίξει τα τρία αγγελούδια. Μάλιστα, δεν δίστασε να ομολογήσει πως ένα από τα τρία παιδιά της – ο 9χρονος Κόνορ -πάλεψε μαζί της και την εκλιπαρούσε «μαμά σταμάτα» καθώς εκείνη του έκλεινε το κεφάλι μέσα σε πλαστική σακούλα…

Οι αποτρόπαιες δολοφονίες των τριών παιδιών έγιναν στις 24 Ιανουαρίου του 2020 στο Νιούκαστλ, στο νότιο Δουβλίνο και ενώ ο πατέρας τους Άντριου ΜακΓκίνλεϊ έλειπε για δουλειές στο Κορκ. Όταν επέστρεψε το ίδιο βράδυ ανακάλυψε έντρομος τα άψυχα κορμιά των παιδιών του μέσα στο σπίτι ενώ ασθενοφόρο μετέφερε την σύζυγό του στο νοσοκομείο, αφού, μετά τις δολοφονίες είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας.

Όπως αναφέρθηκε κατά την διάρκεια της δίκης, η μητέρα είχε αποπειραθεί να δολοφονήσει τα τρία παιδιά και το προηγούμενο βράδυ. Τοποθέτησε μορφίνη στα δημητριακά των δύο αγοριών και το αναλγητικό Tylex στο ρόφημα της μικρής Κάρλα. Όμως, τα παιδιά δεν άγγιξαν τίποτα, επειδή δεν τους άρεσε η γεύση.

Έτσι, η δολοφόνος το επόμενο πρωί, όταν ο 9χρονος Κόνορ έφυγε για το σχολείο, ανέλαβε δράση. Σύμφωνα με την κατάθεσή της στην αστυνομία, η μητέρα είχε μια έντονη διαφωνία με τον 7χρονο Ντάραγκ για το πόση ώρα θα παρακολουθούσε ένα πρόγραμμα στο iPad. Όπως είπε η 44χρονη, πήρε μονωτική ταινία και μια πλαστική σακούλα από το ντουλάπι κάτω από τον νεροχύτη.

Το παιδί βρισκόταν στο σαλόνι, του έκλεισε το στόμα με την ταινία, έβαλε το κεφάλι του στην σακούλα και τοποθέτησε ένα μαξιλάρι από πάνω. Ο 7χρονος προσπάθησε να αντισταθεί, όταν η μητέρα κατάλαβε πως ο γιος της δεν ζούσε πια, τον ανέβασε στην κρεβατοκάμαρα και τοποθέτησε το άψυχο σώμα του στο κρεβάτι.

Η μικρή Κάρλα έβλεπε τηλεόραση, όταν η μητέρα της αποφάσισε να την σκοτώσει. Πήρε μια πλαστική σακούλα την φόρεσε στο κεφάλι της και την έπνιξε με μαξιλάρι. Την μετέφερε στον επάνω όροφο, αλλά κατάλαβε πως το παιδί εξακολουθούσε να αναπνέει. Έτσι, η μητέρα – δολοφόνος προσπάθησε για ακόμα μία φορά να αφαιρέσει τη ζωή της κόρης της προκαλώντας της ασφυκτικό θάνατο.

Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με την κατάθεσή της στην αστυνομία, πήγε στο σχολείο για να πάρει τον 9χρονο Κόνορ. Στον δρόμο της επιστροφής σταμάτησαν σε σούπερ μάρκετ για να αγοράσει το αγόρι ένα σάντουιτς. Η μητέρα είχε αγωνία στη διαδρομή να προλάβει να σκοτώσει τον 9χρονο και να θέσει τέλος στη ζωή της, πριν επιστρέψει ο σύζυγός της σπίτι.

Μόλις έφτασαν σπίτι μητέρα και γιος, το αγόρι πήγε στο σαλόνι για να δει τηλεόραση. Εκείνη πήρε στα χέρια της μονωτική ταινία, πιο παχιά από εκείνη που χρησιμοποίησε για τον 7χρονο γιο της. «Στεκόμουν με την ταινία στα χέρια και του έκανα ερωτήσεις για το πρόγραμμα που έβλεπε», είπε η 44χρονη στους αστυνομικούς.

Μετά από 15 λεπτά έβαλε η ίδια ταινία στο στόμα της και είπε στον Κόνορ να παίξουν ένα παιχνίδι. Στο μεταξύ, σκεφτόταν πως αυτό που θα έκανε ήταν «απαίσιο», αλλά, αν τον άφηνε να ζήσει τι θα του έλεγε για τα άλλα δύο αδέρφια του, που ήταν ήδη νεκρά…

Έτσι, έβαλε μονωτική ταινία στο στόμα του 9χρονου και στη συνέχεια μια πλαστική σακούλα στο κεφάλι του και του είπε να προσπαθήσει να μιλήσει. Αφού έβαλε την σακούλα στο κεφάλι του Κόνορ, την έδεσε σφιχτά. «Μαμά σταμάτα», ψέλλισε ο 9χρονος φοβισμένος, αλλά εκείνη απάντησε: «Ειλικρινά λυπάμαι», καθώς έδενε πιο σφιχτά ακόμα την σακούλα και πίεζε με μαξιλάρι το κεφάλι του παιδιού.

Τρεις εβδομάδες μετά την δίκη που απάλλαξε την 44χρονη λόγω σοβαρής ψυχικής ασθένειας, η Ντέιρντρε Μόρλεϊ εισήχθη σε ψυχιατρικό νοσοκομείο του Δουβλίνου, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο σύζυγος της σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε πως «τα πράγματα δεν θα γίνουν ποτέ ξανά όπως παλιά» για εκείνον και την 44χρονη. «Δεν υπάρχει μέλλον υποθέτω για μένα και την Ντι», δήλωσε ο Άντριου ΜακΓκίνλεϊ στην Irish Mirror.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.