Ουκρανία: Οι νικητές της Eurovision έβγαλαν σε δημοπρασία το τρόπαιο και δίνουν 900.000 δολάρια στις Ενοπλες δυνάμεις

Συγκέντρωσαν πάνω από 800.000 ευρώ για να ενισχύσουν τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας

Ουκρανία: Οι νικητές της Eurovision έβγαλαν σε δημοπρασία το τρόπαιο και δίνουν 900.000 δολάρια στις Ενοπλες δυνάμεις

Το συγκρότημα Kalush Orchestra που κέρδισε στο φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, νωρίτερα μέσα στο μήνα, συγκέντρωσε το ποσό των 900.000 δολαρίων (837.180 ευρώ) για τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, που μάχονται κατά της ρωσικής εισβολής, πωλώντας το τρόπαιο του διαγωνισμού.

Το συγκρότημα κέρδισε στη Eurovision με το τραγούδι Stefania που προκάλεσε ένα κύμα δημόσιας υποστήριξης και μία συναισθηματική νίκη, που ήταν ευπρόσδεκτη από τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Τα μέλη του συγκροτήματος πώλησαν χθες, Κυριακή, το κρυστάλλινο μικρόφωνο που κέρδισαν, σε μία δημοπρασία που έγινε στο Facebook, με πρωταγωνιστικό ρόλο του παρουσιαστή της ουκρανικής τηλεόρασης Σέρχι Πρίτουλα.

To τελικό ποσό προσέφερε η εταιρεία κρυπτονομισμάτων «Whitebit», με το συγκρότημα να γράφει μετά το τέλος της δημοπρασίας στο Facebook:«Παιδιά είστε καταπληκτικοί! Εκτιμούμε όλους όσοι κάνατε δωρεά σε αυτή τη δημοπρασία και ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στην ομάδα Whitebit που αγόρασε το τρόπαιο για $900.000 και τώρα είναι οι νόμιμοι ιδιοκτήτες του. Κάντε τους εγγραφή, το αξίζουν πραγματικά. Δόξα στην Ουκρανία! Δόξα στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας».

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά από τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας του μη επανδρωμένου εναέριου συστήματος PD-2. Μία μονάδα του συστήματος περιλαμβάνει τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη και έναν σταθμό ελέγχου, όπως δήλωσε ο Πρίτουλα στη διάρκεια της δημοπρασίας.

Το σύστημα είναι γεμάτο με στοιχεία προηγμένης τεχνολογίας, κρυπτογράφηση AES 128/256, προηγμένα ωφέλιμα φορτία και τεχνολογίες κατά της εμπλοκής. Το PD-2 UAS είναι κατάλληλο για στρατιωτική χρήση, έλεγχο συνόρων, επιτήρηση, επιθεωρήσεις γραμμών ηλεκτρικού ρεύματος, αεροφωτογράφηση, γεωργία, έρευνα και διάσωση και εφαρμογές δημόσιας ασφάλειας.

Δείτε βίντεο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι ουκρανικές δυνάμεις δέχθηκαν καταιγισμό πυρών βαρέως πυροβολικού, καθώς απέκρουαν τις προσπάθειες της Ρωσίας για την κατάληψη του Σεβεροντονέτσκ, της μεγαλύτερης πόλης που ελέγχει ακόμη η Ουκρανία στην ανατολική περιοχή του Λουχάνσκ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.