Οχάιο και Τέξας επέτρεψαν την εφαρμογή περιοριστικών νομοθεσιών για την άμβλωση

Επιβάλουν περιορισμούς και απαγορεύσεις στις αμβλώσεις

Οχάιο και Τέξας επέτρεψαν την εφαρμογή περιοριστικών νομοθεσιών για την άμβλωση

Όπως μεταδίδει το Reuters, το Ανώτατο Δικαστήριο του Τέξας αργά την Παρασκευή επέτρεψε να τεθεί σε ισχύ μια σχεδόν ενός αιώνα απαγόρευση των αμβλώσεων, αφού το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ανέτρεψε την απόφαση-ορόσημο του 1973 Roe εναντίον Wade και διέγραψε το συνταγματικό δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση όποτε ήθελαν.

Την ίδια ημέρα το Ανώτατο Δικαστήριο του Οχάιο επέτρεψε να ισχύσει μια απαγόρευση του 2019 για τις αμβλώσεις μετά την έκτη εβδομάδα της κύησης.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Τέξας ενήργησε ως απάντηση σε αίτημα του Ρεπουμπλικανού Γενικού Εισαγγελέα Κεν Πάξτον να βάλει σε αναμονή προσωρινό περιοριστικό διάταγμα δικαστή που εκδόθηκε την Τρίτη και επέτρεπε την επανέναρξη των αμβλώσεων στην πολιτεία μέχρι τις ήδη περιορισμένες έξι εβδομάδες εγκυμοσύνης.

Οργανώσεις υπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση προσέφυγαν την προηγούμενη εβδομάδα κατά περιοριστικών νομοθεσιών σε 11 πολιτείες και δικαστές στη Φλόριντα, τη Λουιζιάνα, το Κεντάκι και τη Γιούτα δεν επέτρεψαν να εφαρμοστούν περιορισμοί ή απαγορεύσεις στις αμβλώσεις.

Την ίδια ώρα δύο πολιτείες που ελέγχονται από τους Δημοκρατικούς, το Νιού Τζέρσι και η Νέα Υόρκη, ενίσχυσαν το δικαίωμα στην άμβλωση.

Στο Νιού Τζέρσι ο κυβερνήτης Φιλ Μέρφι υπέγραψε νομοθεσία που επιτρέπει στις γυναίκες που καταφεύγουν στην πολιτεία για να κάνουν άμβλωση να μπορούν να το πράττουν χωρίς να ανησυχούν για διώξεις στις πολιτείες από τις οποίες κατάγονται. Παράλληλα προβλέπει επιπλέον προστασία για τους γιατρούς του Νιού Τζέρσι που παρέχουν αμβλώσεις σε γυναίκες εκτός της πολιτείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Γερουσία της Νέας Υόρκης υιοθέτησε τροποποίηση στο Σύνταγμα της πολιτείας προκειμένου να περιληφθεί σε αυτό το δικαίωμα στην άμβλωση, αλλά και την αντισύλληψη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.