
Πανικός επικρατεί στην επαρχία Γκουανγκσί της νότιας Κίνας, μετά τη διαφυγή εκατοντάδων δηλητηριωδών φιδιών από φάρμα εκτροφής, η οποία υπέστη σοβαρές ζημιές εξαιτίας των εκτεταμένων πλημμυρών στην περιοχή.
Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, περίπου 800 έως 900 φίδια κατάφεραν να ξεφύγουν το πρωί της 6ης Ιουλίου, όταν τα νερά κατέστρεψαν μέρος των εγκαταστάσεων της φάρμας στην πόλη Χενγκζού.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Chine: plus de 800 serpents s’échappent d’une ferme d’élevage et envahissent une ville inondée pic.twitter.com/VDHE1EDKrr
— BFM (@BFMTV) July 8, 2026
Το περιστατικό προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους, καθώς μεταξύ των ερπετών φέρεται να βρίσκονται και δηλητηριώδη είδη, όπως κόμπρες.
Βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν φίδια να κινούνται μέσα στα πλημμυρισμένα νερά, προκαλώντας φόβο στην τοπική κοινωνία.
Οι αρχές έχουν ήδη κινητοποιήσει ειδικές ομάδες για τον εντοπισμό και την απομάκρυνση των ερπετών. Τα συνεργεία χρησιμοποιούν ειδικό εξοπλισμό, μεταξύ άλλων αλιευτικά εργαλεία και συσκευές σύλληψης, προκειμένου να περιορίσουν τον κίνδυνο για τους κατοίκους.
A flood disaster struck Hengzhou, #Guangxi, washing away a snake farm and causing cobras to escape. Villagers have formed a snake-catching team. The village committee reported that one person has been bitten and is currently receiving emergency treatment. Preliminary estimates… pic.twitter.com/is5rim51yl
— China News 中国新闻网 (@Echinanews) July 7, 2026
Ο επικεφαλής της επιτροπής του χωριού Ντενγκγουέι, Γου Ζι, δήλωσε ότι μεγάλο μέρος των φιδιών έχει πιθανότατα παρασυρθεί από τα νερά της πλημμύρας, ενώ όσα εντοπίστηκαν μέχρι στιγμής βρίσκονταν κυρίως σε επιπλέοντα αντικείμενα και συντρίμμια.
Παράλληλα, οι τοπικές αρχές εξέδωσαν αυστηρή προειδοποίηση προς τους πολίτες να μην επιχειρήσουν να πιάσουν μόνοι τους τα φίδια, αλλά να ενημερώνουν άμεσα τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε η απομάκρυνσή τους να γίνει με ασφάλεια.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ένας κάτοικος έχει δεχθεί επίθεση από φίδι και νοσηλεύεται, ενώ οι επιχειρήσεις αναζήτησης των ερπετών συνεχίζονται.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.