ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Παραιτείται από βουλευτής ο Μπόρις Τζόνσον

Ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός παραιτείται λόγω της υπόθεσης Partygate

Παραιτείται από βουλευτής ο Μπόρις Τζόνσον

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον εξέφρασε την απόφαση του να δηλώσει παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα. Η απόφαση έχει άμεση ισχύ.

Η απόφαση του Τζόνσον ανακοινώθηκε με την παραλαβή από τον ίδιο της έκθεσης από επιτροπή του Κοινοβουλίου για την υπόθεση Partygate.

Πρόκειται για το σκάνδαλο με τα πάρτι και τις συγκεντρώσεις των συνεργατών του στη Ντάουνιγκ Στριτ κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν ίσχυαν για όλο τον πληθυσμό -και προφανώς το πρωθυπουργικό γραφείο- κανόνες που απαγόρευαν τις συναθροίσεις.

Οι αποκαλύψεις για όσα είχαν γίνει το 2020 οδήγησαν δύο χρόνια αργότερα στην πτώση της κυβέρνησης, με τον ίδιο να παραδέχεται τη συμμετοχή του και να αναλαμβάνει την ευθύνη, αν και είπε ότι δεν ήθελε να παραπλανήσει κανέναν.

Την έκθεση για το Partygate συνέταξε επιτροπή του βρετανικού Κοινοβουλίου που ερεύνησε αν ο Τζόνσον είχε παραπλανήσει το σώμα των βουλευτών. Ο ίδιος ισχυριζόταν ότι η έρευνα ήταν ένας τρόπος «για να με πετάξουν έξω».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε δήλωσή του ο Τζόνσον λέει ότι «δεν έφεραν ούτε ίχνος απόδειξης ότι εν γνώσει μου παραπλάνησα τη Βουλή».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.