ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Περήφανος ο Τ.Τριντό γιατί κατάφερε να αυξήσει τον πληθυσμό του Καναδά με μετανάστες

Στόχος της κυβέρνησης Τριντό 500.000 αφίξεις τον χρόνο ως το 2025

Περήφανος ο Τ.Τριντό γιατί κατάφερε να αυξήσει τον πληθυσμό του Καναδά με μετανάστες

Κατά περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους μεγάλωσε το 2022 ο πληθυσμός του Καναδά, ανέφερε η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Η χώρα έχει πλέον -κατ’εκτίμηση- 39.566.248 κατοίκους από 38.516.138 το 2021, μια αύξηση 2,7% που και αυτή είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί από το 1957.

Η αύξηση αποδίδεται από τη στατιστική υπηρεσία στην προσέλκυση μεταναστών για να αντιμετωπιστούν και οι ελλείψεις στο προσωπικό, αλλά και για να αναστραφεί η τάση γήρανσης του πληθυσμού. Το 96% του νέου αυτού πληθυσμού ήταν μετανάστες από τρίτες χώρες

Η εισροή πληθυσμού έχει και κάποιες επιπτώσεις, επισημαίνει η στατιστική αρχή, που σχετίζονται με τη στέγαση, τις υποδομές και την παροχή υπηρεσιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κυβέρνηση του Τζάστιν Τριντό έχει προσπαθήσει να προσελκύσει περισσότερους μετανάστες στη χώρα, με στόχο να φτάσει ο αριθμός τους 500.000 τον χρόνο ως το 2025. Πολλοί είναι από ζώνες πολεμικών συγκρούσεων (όπως την Ουκρανία) ή ανθρωπιστικών κρίσεων (όπως την Τουρκία και τη Συρία μετά τον σεισμό).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.