ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ποδηλάτες ζητούν την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα κάνοντας την απόσταση «Λονδίνο-Αθήνα»

Οι ποδηλάτες κατά το ταξίδι τους έχουν μαζί τους την ελληνική σημαία, αλλά και το σύνθημα «Bring Them Back»

Ποδηλάτες ζητούν την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα κάνοντας την απόσταση «Λονδίνο-Αθήνα»

Με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο αποφάσισαν επτά ποδηλάτες να ζητήσουν την επιστροφή Ελγίνειων Μαρμάρων στον Παρθενώνα.

Οι γενναίοι αυτοί ποδηλάτες πήραν απόφαση να διανύσουν την απόσταση από το Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου μέχρι τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, δηλαδή περίπου 3.000 χιλιόμετρα, στηρίζοντας το οικουμενικό πλέον αίτημα για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα.

Ανάμεσα στους ποδηλάτες είναι οι Βασίλης Κόρδας, Βασιλική Βούτσαλη, Γιάννης Ευθυμίου, Σταύρος Σίμος, Φώτης Παπαγεωργίου, οι οποίοι βρίσκονται στον δρόμο εδώ και 11 μέρες, από τις 14 Αυγούστου, με το ταξίδι τους να αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 28 του μήνα.

Η πρωτότυπη, αλλά και δύσκολα υλοποιήσιμη -για πολλούς- ιδέα ξεκίνησε από ένα αστείο, όταν ο Βασίλης Κόρδας, ο οποίος πηγαινοέρχεται με το αεροπλάνο στο Λονδίνο, σκέφτηκε γιατί όχι αυτή η απόσταση να διανυθεί και με το ποδήλατο και μάλιστα για έναν σημαντικό σκοπό.

Οι ποδηλάτες κατά το ταξίδι τους έχουν μαζί τους την ελληνική σημαία, αλλά και το σύνθημα «Bring Them Back», το οποίο έχει πλέον πάρει παγκόσμιες διαστάσεις, με ένα και μόνο σκοπό, την επιστροφή των Μαρμάρων στην πατρίδα τους την Ελλάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.