ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Politico: «Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα “στείλουν ένα θετικό μήνυμα” για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ τον Δεκέμβριο»

«Μέχρι τον Δεκέμβριο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα αποφασίσει να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις»

Politico: «Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα “στείλουν ένα θετικό μήνυμα” για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ τον Δεκέμβριο»

Σε μια πιθανή ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρόλο που κάτι τέτοιο αποτελεί «κόκκινη» γραμμή για τους Ρώσους, αναφέρεται το Politico, το οποίο μάλιστα ισχυρίζεται ότι αναμένεται ανακοίνωση τον Δεκέμβριο. 

Σύμφωνα με τους ίδιους, οι ηγέτες ετοιμάζονται να δώσουν στο Κίεβο το πράσινο φως για την έναρξη επίσημων συνομιλιών σχετικά με την ένταξή του στο μπλοκ των 27 χωρών μέχρι το τέλος του έτους.

Η Ουκρανία είναι μεταξύ των χωρών που θα εξασφαλίσουν θέση σε μια νέα μεγάλη διεύρυνση της ΕΕ των 35 μελών. Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε στην ετήσια ομιλία της στο κοινοβούλιο τον περασμένο μήνα ότι το μέλλον της Ουκρανίας είναι «στην Ένωση».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνέστησε τον περασμένο Ιούνιο να χορηγηθεί στην Ουκρανία το καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη χώρας της ΕΕ και η Επιτροπή αναμένεται να εκδώσει έκθεση τον Νοέμβριο σχετικά με το πόσο καλά η Ουκρανία και οι άλλοι υποψήφιοι πληρούν τους όρους του μπλοκ για ένταξη, δήλωσε αξιωματούχος της ΕΕ που μίλησε σε δημοσιογράφους.

Μόλις εγκριθεί η έκθεση, η Επιτροπή θα προβεί σε δήλωση, μετά την οποία τα κράτη μέλη θα δυσκολευτούν «πολύ να μην πουν: ας ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις» για την Ουκρανία, δήλωσε διπλωμάτης της ΕΕ.

«Η πολιτική πίεση γύρω από αυτό θα είναι πολύ ισχυρή για μεμονωμένα κράτη μέλη ώστε να αντισταθούν. Η υπόθεση εργασίας είναι πραγματικά ότι μέχρι τον Δεκέμβριο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα αποφασίσει να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις», δήλωσε η πηγή.

Ενώ η Ουκρανία μπορεί να μην πληροί όλους τους όρους μέχρι τη στιγμή που οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ευρώπης θα συγκεντρωθούν για σύνοδο κορυφής στα μέσα Δεκεμβρίου, οι ηγέτες σκοπεύουν να προβούν σε πολιτική δήλωση που θα επιτρέπει τις συνομιλίες, ακόμη και αν το νομικό πλαίσιο των διαπραγματεύσεων δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.

«Ο στόχος είναι να συμφωνήσουμε πολιτικά τον Δεκέμβριο για την έναρξη των διαπραγματεύσεων», δήλωσε δεύτερος διπλωμάτης, προσθέτοντας ότι η νομική απόφαση για την εισδοχή της Ουκρανίας θα μπορούσε να ληφθεί έως τις αρχές του 2024.

Ένας τρίτος διπλωμάτης δήλωσε ότι οι ηγέτες θα «στείλουν ένα θετικό μήνυμα» σχετικά με τη μελλοντική ένταξη της Ουκρανίας τον Δεκέμβριο.

Ερωτηθείς σχετικά με το πόσο έχει προχωρήσει η Ουκρανία στην εκπλήρωση των επτά κριτηρίων, ο εκπρόσωπος της ΕΕ δήλωσε ότι η πρόοδος είναι ενθαρρυντική και ότι μόνο ένας τομέας που αφορά τις μειονότητες φαίνεται προβληματικός βραχυπρόθεσμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.