Το «αδελφό» κόμμα της ΝΔ

Η κεντροδεξιά κυβέρνηση του «μεταρρυθμιστή» Βούλγαρου πρωθυπουργού Κίριλ Πέτκοφ ηττήθηκε σήμερα στην ψηφοφορία στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, γεγονός που εκτιμάται ότι θα βυθίσει τη χώρα σε νέα πολιτική κρίση.

Είναι η τρίτη κυβέρνηση χώρας της ΕΕ που καταρρέει τους τελευταίους μήνες και η δεύτερη μετά την ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία. Είχε προηγηθεί η ήττα των Χριστιανοδημοκρατών στην Γερμανία και το «κάζο» Μακρόν στις εκλογές για το γαλλικό Κοινοβούλιο.

Την πρόταση μομφής σε βάρος της κυβέρνησης ψήφισαν 123 βουλευτές, ενώ 116 καταψήφισαν, σε σύνολο 240, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου Μίροσλαβ Ιβάνοφ.

Μετά την σημερινή εξέλιξη, το κεντρώο κόμμα PP του Κίριλ Πέτκοφ έχει μια δεύτερη ευκαιρία να προτείνει κυβέρνηση στο Κοινοβούλιο.

Εάν δεν τα καταφέρει, μπορούν να γίνουν άλλες δύο προσπάθειες από άλλα κόμματα πριν ο πρόεδρος διορίσει ένα υπηρεσιακό υπουργικό συμβούλιο και προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι δύο βασικές αιτίες της κατάρρευσης της βουλγαρικής κυβέρνησης είναι το… Σκοπιανό και το δεύτερο η οικονομική κρίση: Η Βουλγαρία δεν έχει πλέον το φτηνό ρωσικό φυσικό αέριο και βασικά δεν έχει τίποτα για να στηρίξει μια οικονομία που καταρρέει.