ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Πρόεδρος Boeing για το περιστατικό με το Β-737 Max: «Εμείς φταίμε»

Μίλησε για πλήρη διερεύνηση του ατυχήματος

Πρόεδρος Boeing για το περιστατικό με το Β-737 Max: «Εμείς φταίμε»

Ο επικεφαλής της Boeing παραδέχτηκε ότι η εταιρεία είναι υπαίτια για το πρόβλημα με τη πόρτα σε ένα από τα αεροσκάφη της Alaska Airways, το οποίο παραλίγο να αποβεί μοιραίο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Boeing Ντέιβ Καλούν μιλώντας στο προσωπικό της εταιρείας ότι «αναγνωρίζει το λάθος».

«Θα προσεγγίσουμε το θέμα αναγνωρίζοντας το λάθος μας. Θα το προσεγγίσουμε με πλήρη διαφάνεια σε κάθε βήμα της διαδικασίας», είπε και διαβεβαίωσε το προσωπικό ότι η εταιρεία θα συνεργαστεί με τον φορέα διερεύνησης αεροπορικών ατυχημάτων για τη διερεύνηση των αιτιών.

 «Θα καταλήξουν σε ένα συμπέρασμα… η FAA [Ομοσπονδιακή Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας], η οποία πρέπει τώρα να ασχοληθεί με τις αεροπορικές εταιρείες που θέλουν να επιστρέψουν τα αεροπλάνα σε λειτουργία με ασφάλεια», είπε σύμφωνα με το BBC.

Ο ίδιος είπε ότι συμπάσχει με όσους παρακολούθησαν με τρόμο τα πλάνα από το περιστατικό: «Όταν πήρα αυτή την εικόνα, το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ – δεν ήξερα τι συνέβη, οπότε όποιος υποτίθεται ότι βρισκόταν στο κάθισμα δίπλα σε αυτή την τρύπα στο αεροπλάνο. Έχω παιδιά, έχω εγγόνια και το ίδιο κι εσείς. Αυτά τα πράγματα έχουν σημασία. Κάθε λεπτομέρεια έχει σημασία», είπε.

Κατά το περιστατικό έφυγε από τη θέση της μία πόρτα λίγο μετά την απογείωση πτήσης από το Πόρτλαντ του Όρεγκον την περασμένη Παρασκευή. Κανένας δεν τραυματίστηκε από το περιστατικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ΗΠΑ έχουν καθηλώσει στο έδαφος 171 αεροσκάφη Boeing 737 Max 9 μετά το περιστατικό. Αποκαλύφθηκε επίσης ότι η εταιρεία είχε βάλει περιορισμούς στο αεροσκάφος έπειτα από προειδοποιήσεις για την πίεση τις ημέρες πριν από το περιστατικό, δήλωσαν οι ερευνητές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.