ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Προεφέροουν πάνω από 100.000 ευρώ για την αλλαγή μιας και μόνο… λάμπας (βίντεο)

Εσείς θα το κάνατε;

Προεφέροουν πάνω από 100.000 ευρώ για την αλλαγή μιας και μόνο… λάμπας (βίντεο)

Οι χρήστες κατακλύζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συγκεκριμένα το TikTok σοκαρισμένοι από μια θέση εργασίας που προσφέρει απλόχερα περισσότερα από 100.000 ευρώ για την αλλαγή μιας λάμπας.

Αν σκεφτόσασταν πρόσφατα να παραιτηθείτε από τη δουλειά σας και φανταζόσασταν μια αλλαγή καριέρας, γιατί να μην αναλάβετε να αλλάξετε μια λάμπα και να πληρωθείτε με 100.000 λίρες;

@zacharyibarra889 tel me where they pay $200,000#hourly#towerlife ♬ original sound – zIbarra889

Δυστυχώς, όπως όλα, έτσι και αυτό ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό. Η συγκεκριμένη δουλειά κρύβει μια παγίδα. Μπορεί να έχετε αλλάξει πολλές λάμπες στη ζωή σας αλλά καμία δεν είναι σαν αυτή.

Το βίντεο στο TikTok – το οποίο μοιράστηκε ο Science8888 – ισχυρίζεται ότι μπορείτε να πάρετε 130.000 ευρώ για να αλλάξετε μια λάμπα στο ρόλο του Tower Lantern Changer, αλλά παρά τον παχυλό μισθό, υπάρχει συνεχής «έλλειψη ανθρώπων» που επιλέγουν αυτή τη δουλειά.

«Στην πραγματικότητα, αυτή δεν είναι μια κανονική λάμπα. Ούτε όλοι μπορούν να το κάνουν. Πρόκειται για μια ειδική δουλειά για επιχειρήσεις σε μεγάλο υψόμετρο, αντικαθιστώντας λάμπες για πύργους σηματοδότησης ύψους άνω των 600 μέτρων.

Αυτός ο τύπος πύργου σηματοδότησης είναι διαφορετικός από τους συνηθισμένους ψηλούς πύργους. Από άποψη εμφάνισης είναι κατασκευασμένος από έναν μεταλλικό βραχίονα – όσο μεγαλύτερο είναι το ύψος, τόσο λεπτότερος είναι ο βραχίονας – και δεν υπάρχουν μέτρα προστασίας» εξηγεί ο TikToker.

@science8888 Two days of work can earn $300000 #usa #tiktok ♬ Aesthetic – Tollan Kim


Τι χρειάζεται λοιπόν για να γίνει κάποιος που αλλάζει τα φανάρια των πύργων;

Λοιπόν, η πρώτη προϋπόθεση είναι αρκετά προφανής. Δεν πρέπει να φοβάσαι τα ύψη!

Πρέπει επίσης να είστε σε καλή φυσική κατάσταση, διότι σύμφωνα με το βίντεο του TikTok χρειάζονται περίπου τρεις ώρες για να ανέβετε από το έδαφος στην κορυφή του πύργου των 600 μέτρων, ενώ η διαδρομή μετ’ επιστροφής διαρκεί στη συνέχεια έξι ώρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.