ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Ρωσία σε ΗΠΑ: «Αυτοί είναι οι όροι μας για επιστρέψουμε στη συμφωνία για τα σιτηρά – Μόλις τα κάνετε θα ανανεωθεί άμεσα»

Οι δηλώσεις του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ

Ρωσία σε ΗΠΑ: «Αυτοί είναι οι όροι μας για επιστρέψουμε στη συμφωνία για τα σιτηρά – Μόλις τα κάνετε θα ανανεωθεί άμεσα»

Η Ρωσία, μέσω του εκπροσώπου της Νμίτρι Πεσκόφ, αναφέρθηκε εκ νέου στη συμφωνία για τα σιτηρά, την ώρα που υπάρχει φόβος για εκτίναξη τιμών των τροφίμων, θέτοντας τους ξεκάθαρους όρους της, τονίζοντας ότι χρειάζονται ενέργειες και όχι υποσχέσεις από τις ΗΠΑ. 

Η Ρωσία αρνήθηκε τον περασμένο μήνα να ανανεώσει τη συμφωνία που επέτρεψε στην Ουκρανία να μεταφέρει σιτηρά από τα λιμάνια της στη Μαύρη Θάλασσα παρά τον πόλεμο, λέγοντας ότι δεν έχουν γίνει αρκετά για να αρθούν τα εμπόδια στις δικές της εξαγωγές τροφίμων και λιπασμάτων. Ανέφερε ότι είναι έτοιμη να επιστρέψει στη συμφωνία μόλις διευθετηθούν αυτά τα ζητήματα.

«Εάν θέλουν να συμβάλουν στην εκπλήρωση του μέρους της συμφωνίας των σιτηρών που αφορά τις υποχρεώσεις προς τη Ρωσία, οι Αμερικανοί πρέπει να το εκπληρώσουν, όχι να υπόσχονται ότι θα σκεφθούν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε δημοσιογράφους.

«Μόλις γίνει αυτό, η συμφωνία θα ανανεωθεί άμεσα» πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι οι ρωσικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη που είχαν πραγματοποιηθεί στα ουκρανικά λιμάνια στον Δούναβη, κατέστρεψαν σχεδόν 40.000 τόνους σιτηρών.

Επίθεση από drones (πιθανόν ουκρανικά) πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο λιμάνι Νοβοροσίσκ στη Μαύρη Θάλασσα, που αποτελεί βασικό κόμβο ρωσικών εξαγωγών. Παράλληλα, η Μόσχα κατηγόρησε το Κίεβο για επίθεση και σε λιμάνι της Κριμαίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα βίντεο που κυκλοφόρησαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και ειδησεογραφικούς ιστότοπους εικόνιζαν πλοία να κινούνται σε μικρή απόσταση από την ακτή, καθώς ακούγονταν πυρά από την κατεύθυνση της θάλασσας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.