ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ρωσία: Τέφρα κάλυψε τα πάντα μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Σιβέλιτς (βίντεο)

Η ηφαιστειακή τέφρα έφθασε σε υψόμετρο 10 χιλιομέτρων

Ρωσία: Τέφρα κάλυψε τα πάντα μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Σιβέλιτς (βίντεο)

Απόκοσμο τοπίο θυμίζουν οι περιοχές στη Ρωσία γύρω από το ηφαίστειο Σίβελιτς μετά την έκρηξή του, καθώς τέφρα έχει καλύψει δρόμους, σπίτια, αυτοκίνητα και έχει σκεπάσει τα πάντα με ένα παράξενο πέπλο.

Το ηφαίστειο Σιβέλιτς, που βρίσκεται στη χερσόνησο Καμτσάτκα, στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας ενεργοποιήθηκε και άρχισε να βγάζει ατέλειωτους τόνους τέφρας από τα σπλάχνα του.

Η ηφαιστειακή τέφρα έφθασε σε υψόμετρο 10 χιλιομέτρων και στη συνέχεια άρχισε να καλύπτει τα πάντα στις γύρω περιοχές της χερσονήσου Καμτσάτκα της Ρωσίας.

Η τέφρα από το ηφαίστειο έχει καλύψει τα πάντα με ένα στρώμα πάχους 8,5 εκατοστών. Πρόκειται μάλιστα για το υψηλότερο επίπεδο πάχος τέφρας των τελευταίων 60 ετών.

Μάλιστα, ήδη οι αρχές εκφράζουν φόβους για τις πτήσεις, καθώς η περιοχή έχει γεμίσει με ένα τεράστιο σκοτεινό σύννεφο.

Το ηφαίστειο εξερράγη στις 06:31 (τοπική ώρα) και ηφαιστειακή τέφρα πέφτει παντού σε χωριά της περιοχής, όπως το Κλούτσι. Το νέφος από την τέφρα του ηφαιστείου εξαπλώθηκε σε απόσταση 500 χιλιομέτρων και συνεχίζει να εξαπλώνεται. Λόγω του νέφους από την ηφαιστειακή τέφρα, υπάρχει ημίφως.

Οι αρχές της Ρωσίας συνέστησαν στους κατοίκους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις αν δεν είναι απόλυτα απαραίτητες.

Το ηφαίστειο Σιβέλτις είναι από τα μεγαλύτερα και πιο ενεργά της περιοχής της χερσονήσου Καμτσάτκα της Ρωσίας.

Έχει εισέλθει περίπου 60 φορές σε επικίνδυνη εκρηκτική δραστηριότητα τα τελευταία 10.000 χρόνια, πιο πρόσφατα το 2007. Έχει δύο τμήματα, το μικρότερο από τα οποία, το «Νέο Σιβέλιτς», είναι εξαιρετικά ενεργό τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με επιστήμονες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.