ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Σε δημοπρασία σπάνιο ροζ διαμάντι στη Νέα Υόρκη – Περίπου 35 εκατ. δολάρια η αξία του

«Είναι η υψηλότερη εκτιμώμενη αξία ανά καράτι για οποιονδήποτε πολύτιμο λίθο στην αγορά»

Σε δημοπρασία σπάνιο ροζ διαμάντι στη Νέα Υόρκη – Περίπου 35 εκατ. δολάρια η αξία του

Από τον οίκο Sotheby’s στις 8 Ιουνίου στη Νέα Υόρκη αναμένεται να δημοπρατηθεί ένα ιδιαίτερα σπάνιο ροζ διαμάντι με την αξία του να εκτιμάται στα 35 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τον οίκο Sotheby’s, το «αψεγάδιαστο» διαμάντι των 10,57 καρατίων προέρχεται από την Μποτσουάνα.

«Εκτιμάται σε περίπου 3,3 εκατ. δολάρια ανά καράτι, δηλαδή περισσότερα από 35 εκατ. δολάρια.

Είναι η υψηλότερη εκτιμώμενη αξία ανά καράτι για οποιονδήποτε πολύτιμο λίθο στην αγορά», είπε ο επικεφαλής πωλήσεων κοσμημάτων του Sotheby’s Αλεξάντερ Έμπλεν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), χωρίς να μπορεί να κρύψει τον ενθουσιασμό του.

Στην παρουσίαση του οίκου Sotheby’s υπογραμμίζεται ότι το «Αιώνιο Ροζ» διαμάντι (όπως αποκαλείται) είναι «σπανιότερο από έναν πίνακα του Ρενέ Μαγκρίτ ή του Άντι Γουόρχολ» λόγω της καθαρότητάς του.

Το ρεκόρ σε δημοπρασία ροζ διαμαντιού είναι τα 71,2 εκατομμύρια δολάρια που πρόσφερε συλλέκτης το 2017 στο Χονγκ Κονγκ.

Η δεύτερη υψηλότερη τιμή πώλησης καταγράφηκε το 2022, επίσης σε δημοπρασία στο Χονγκ Κονγκ: 57,7 εκατομμύρια δολάρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.