ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Σε πύρινο κλοιό η ανατολική Κούβα – Πάνω από 20.000 στρέμματα δασικών εκτάσεων κάηκαν

Βαρύ πλήγμα για την οικονομία

Σε πύρινο κλοιό η ανατολική Κούβα – Πάνω από 20.000 στρέμματα δασικών εκτάσεων κάηκαν

Εκτεταμένες πυρκαγιές μαίνονταν χθες Δευτέρα στην ανατολική Κούβα, πλησιάζοντας κατοικημένες περιοχές, μια εβδομάδα και πλέον αφότου εκδηλώθηκαν κοντά σε εθνικό πάρκο.

Πάνω από 20.000 στρέμματα δασικών εκτάσεων, φυτειών και καλλιεργειών, ιδίως καφέ, απανθρακώθηκαν από τις φλόγες, επισήμαναν οι αρχές, καθώς πυροσβέστες, εργαζόμενοι στην υπηρεσία εθνικών δρυμών και στρατιώτες συνεχίζουν να δίνουν μάχες με τις φλόγες.

Τα μέτωπα απομακρύνονται από το εθνικό πάρκο Μενσούρα-Πιλότο (Ολγκίν) και κινούνται προς την επαρχία Σαντιάγο δε Κούμπα, όπου βρίσκεται η ομώνυμη πόλη, η πολυπληθέστερη της Κούβας, σύμφωνα με τις αρχές.

Οι φλόγες επεκτείνονται σε «ευρεία περιοχή», δεν υπάρχει «μόνο μια εστία», τόνισε ο Ερνέστο Σαντιεστέμπαν, τοπικός αξιωματούχος του κομμουνιστικού κόμματος της Κούβας, στην κρατική τηλεόραση.

Οι αρχές δυσκολεύονται να θέσουν υπό έλεγχο τις πυρκαγιές, που εκδηλώθηκαν τη 18η Φεβρουαρίου. Ανάμεσα στους παράγοντες που δυσχεραίνουν τις προσπάθειές τους είναι το ότι μαίνονται σε δυσπρόσιτες περιοχές, καθώς και το ότι επικρατούν «δυσμενείς συνθήκες», εξήγησε ο κ. Σαντιεστέμπαν.

Η οικονομία της περιοχής ήδη υφίσταται βαρύ χτύπημα και για να συνέλθει μπορεί να χρειαστούν χρόνια, επισημαίνουν κουβανοί αξιωματούχοι.

Οι πυρκαγιές αυτού του μήνα προστέθηκαν στις δεκάδες του Ιανουαρίου, που σύμφωνα με τις αρχές ήταν πολύ περισσότερες από αυτές που καταγράφονται κατά μέσον όρο στη νήσο της Καραϊβικής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.