ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σφοδρή αμμοθύελλα στο Πεκίνο: «Μείνετε σπίτι» συμβουλεύουν οι αρχές (βίντεο)

Οι πολίτες φόρεσαν μάσκες για να προστατευθούν και τα αυτοκίνητα καλύφθηκαν με σκόνη

Σφοδρή αμμοθύελλα στο Πεκίνο: «Μείνετε σπίτι» συμβουλεύουν οι αρχές (βίντεο)

Αμμοθύελλα σάρωσε το Πεκίνο και άλλες περιοχές της Κίνας, εκτοξεύοντας την ατμοσφαιρική ρύπανση σε επικίνδυνα επίπεδα τη Δευτέρα και την Τρίτη και επηρεάζοντας περίπου 409 εκατομμύρια ανθρώπους, σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Δασών, ανέφερε η εφημερίδα «Global Times».

Κινέζοι μετεωρολογικοί δήλωσαν ότι οι ισχυροί άνεμοι μετέφεραν κίτρινη άμμο από τις εσωτερικές περιοχές και τη γειτονική Μογγολία στη βόρεια Κίνα και σε άλλα μέρη της χώρας.

Η ποιότητα του αέρα στο Πεκίνο έφτασε στο χειρότερο στάδιο στην κλίμακα έξι επιπέδων της χώρας για δεύτερη ημέρα χθες (11/4), καθώς η κίτρινη σκόνη κάλυψε την κινεζική πρωτεύουσα. Οι πολίτες φόρεσαν μάσκες για να προστατευθούν και τα αυτοκίνητα καλύφθηκαν με σκόνη.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua επικαλέστηκε έναν ειδικό που είπε ότι οι αμμοθύελλες έχουν αυξηθεί πρόσφατα λόγω των λίγων βροχοπτώσεων στις βόρειες περιοχές της Κίνας και της Μογγολίας και των εποχιακών ισχυρών ανέμων.

«Η αμμοθύελλα ξέσπασε στη Νότια Μογγολία και έπληξε άλλες βόρειες περιοχές μαζί με το Πεκίνο, συμπεριλαμβανομένης της Εσωτερικής Μογγολίας, της Χεϊλονγκιάνγκ και της Σιντζιάνγκ», ανέφερε το υπουργείο. Η καταιγίδα έπληξε μια περιοχή 2,29 εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.