
Σε νέες δηλώσεις του που προβλήθηκαν σε μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη, ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι «οι ΗΠΑ χρειάζονται μόλις δύο επιπλέον εβδομάδες για να ολοκληρώσουν πλήγματα κατά όλων των επιλεγμένων στόχων στο Ιράν» και να εξοντώσουν την ηγεσία του, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έντασης μεταξύ των δύο χωρών.
Ο Αμερικανός πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι το Ιράν έχει ήδη ηττηθεί σε στρατιωτικό επίπεδο, αν και προειδοποίησε ότι η σύγκρουση δεν έχει ακόμη κριθεί οριστικά.
Παράλληλα, ανέφερε ότι μεγάλο μέρος των στόχων έχει ήδη πληγεί, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω επιχειρήσεων.
«Αυτό δεν σημαίνει ωστόσο ότι έχουν πει την τελευταία λέξη τους», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Στην ίδια συνέντευξη προχώρησε και σε αιχμηρή κριτική προς το ΝΑΤΟ, το οποίο χαρακτήρισε ξανά «χάρτινη τίγρη», εκφράζοντας παράπονα για τη στάση των συμμάχων των ΗΠΑ.
Οι δηλώσεις του έγιναν την ώρα που το Ιράν ανακοίνωνε ότι έχει απαντήσει σε αμερικανική πρόταση για τον τερματισμό της σύγκρουσης, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 28 Φεβρουαρίου.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.