ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σοκαριστικό βίντεο: Αλιγάτορας επιτίθεται σε κολυμβητή και τον δαγκώνει στο κεφάλι – Πως επέζησε

Ο 34χρονος είχε σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο και γενικά στο κεφάλι

Σοκαριστικό βίντεο: Αλιγάτορας επιτίθεται σε κολυμβητή και τον δαγκώνει στο κεφάλι – Πως επέζησε

Ένα σοκαριστικό βίντεο ήρθε στο φως της δημοσιότητας από την επίθεση ενός αλιγάτορα 3,5 μέτρων σε έναν άνδρα στο οποίο φαίνεται να τον δαγκώνει στο κεφάλι, το περιστατικό συνέβη σε λίμνη της Φλόριντα, το τεράστιο ερπετό έφυγε και ο ίδιος κατάφερε τελικά να επιζήσει. 

Ο 34χρονος Χουάν Κάρλος Λα Βέρντε φαίνεται να κολυμπά στη λίμνη Thonotosassa, μετά από λίγα δευτερόλεπτα, το ζώο του επιτίθεται ενώ ακόμα και από ψηλά φαίνεται η αναταραχή στο νερό. Ο ίδιος υπολογίζει ότι το ερπετό ξεπερνούσε τα 3,5 μέτρα.

«Αυτό το πράγμα δεν ήταν μικρός αλιγάτορας», είπε χαρακτηριστικά. «Ένιωσα τα δόντια του […] ήταν τόσο μπερδεμένο όσο και εγώ, και μετά απλά έφυγε», πρόσθεσε.

Ο 34χρονος είχε σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο και γενικά στο κεφάλι αλλά κατάφερε να κολυμπήσει μέχρι μια κοντινή αποβάθρα. Στη συνέχεια τον μετέφεραν εσπευσμένα σε κοντινό νοσοκομείο.

Εκεί οι γιατροί προχώρησαν σε εξάωρη χειρουργική επέμβαση προκειμένου να επιδιορθωθούν οι ζημιές στο κρανίο του. Παρά τους τραυματισμούς, ο Λα Βέρντε αναρρώνει και είναι πλέον καλά.

Η περιγραφή της μάχης με τον αλιγάτορα

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά την επίθεση, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη δεξιά πλευρά του κρανίου του, ο Λα Βέρντε δήλωσε στο ABC πως καθώς έκανε μία βουτιά στο νερό, «το μόνο που ένιωσα ήταν λέπια, δόντια». Και ενστικτωδώς αντιστάθηκε.

Όπως είπε στο δίκτυο: «Αυτό που νομίζω ότι έκανα – αυτό που ένιωσα ότι έκανα – ήταν ότι προσπάθησα αμέσως να ανοίξω τα σαγόνια του. Όταν ένιωσα τα δόντια, τότε κατάλαβα τι συνέβαινε. Καθώς προσπαθούσα να ανοίξω τα σαγόνια του, κατάλαβα ότι είτε αυτό θα κέρδιζε είτε εγώ θα έβγαινα νικητής».

Ο πυροσβέστης υπέστη τραύματα στο κεφάλι και το πρόσωπό του – συμπεριλαμβανομένου ενός τραύματος στον εγκέφαλο. Ο Λα Βέρντε δεν έχει οστά στη δεξιά πλευρά του κεφαλιού του και το σαγόνι του θα πρέπει να μείνει κλειστό για τις επόμενες εβδομάδες.

Τα πλάνα καταγράφηκαν από ένα drone που κινηματογραφούσε για έναν επερχόμενο αγώνα που διοργανώνει η εταιρεία DefeatX του Λα Βέρντε, μια εταιρεία που ενθαρρύνει την υπαίθρια δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένης της ποδηλασίας και της κολύμβησης. Συγκεντρώνει επίσης χρήματα για φιλανθρωπικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένης της έρευνας για τον καρκίνο. Ο Λα Βέρντε στήνει και συμμετέχει σε πολλούς υπαίθριους αγώνες, συμπεριλαμβανομένων των τριάθλων.

Ο Λα Βέρντε έχασε μέρος του δεξιού κρανίου του από την επίθεση του αλιγάτορα

«Όταν ξύπνησα εκείνη τη μέρα, το μόνο που σκεφτόμουν ήταν να προωθήσω τον αγώνα μας. Ήθελα να φτιάξω ένα βίντεο, ήθελα να το διαδώσω, είχα ένα σχέδιο, ένα σχέδιο που διακόπηκε από 3,5 μέτρα προϊστορικής οργής» έγραψε στη λεζάντα του βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

«Και ντρέπομαι που το λέω, αλλά όταν εκείνος ο αλιγάτορας με είχε στο στόμα του, όταν διέκοπτε το σχέδιό μου για την ημέρα, στο πίσω μέρος του μυαλού μου, ήμουν τσατισμένος. Αλλά στη συνέχεια, με άφησε να φύγω και κολύμπησα. Πιο δυνατά από ό,τι είχα κολυμπήσει ποτέ στο παρελθόν, αλλά προς μια νέα κατεύθυνση, επειδή το σχέδιο είχε αλλάξει. Μερικές φορές στη ζωή, τα σχέδιά μας αλλάζουν. Και όταν το κάνουν, πρέπει να κολυμπήσουμε πιο δυνατά από ό,τι έχουμε κολυμπήσει ποτέ πριν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.