ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σομαλία: Δολοφονήθηκε ηγετικό στέλεχος των τζιχαντιστών Σεμπάμπ

Η Ουάσιγκτον προσέφερε 3 εκατομμύρια δολάρια για τη σύλληψή του

Σομαλία: Δολοφονήθηκε ηγετικό στέλεχος των τζιχαντιστών Σεμπάμπ

Ο συνιδρυτής της τζιχαντιστικής οργάνωσης Αλ Σεμπάμπ στη Σομαλία σκοτώθηκε  σε επιχείρηση του κυβερνητικού στρατού. Ήταν επικηρυγμένος για 3 εκατομμύρια  δολάρια.

Συνιδρυτής της Αλ Σεμπάμπ που πρόσκειται στην Αλ Κάιντα, ο Αμπντουλαχί Γιάρε θεωρείτο υποψήφιος για την ηγεσία αυτής της τζιχαντιστικής οργάνωσης στη Σομαλία, καθώς ο νυν επικεφαλής Άχμεντ Ντιρίγιε είναι άρρωστος.

«Η εξόντωσή του είναι σαν να βγήκε ένα αγκάθι από τα πλευρά της Σομαλίας», τόνισε το υπουργείο Ενημέρωσης της αφρικανικής χώρας.

Ο Γιάρε που ήταν επικηρυγμένος για 3 εκατ. δολάρια, σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή με drone την 1η Οκτωβρίου από τον στρατό της Σομαλίας και «διεθνείς εταίρους», επεσήμανε το υπουργείο τη Δευτέρα (03.10.2022).

«Αυτός ο ηγέτης (…) ήταν ο επικεφαλής ιεροκήρυκας της οργάνωσης και ένα από τα πιο διαβόητα μέλη των Σεμπάμπ», διευκρίνιζε η ανακοίνωση. «Ήταν πρώην επικεφαλής του συμβουλίου της σούρα και διευθυντής οικονομικών της οργάνωσης», πρόσθετε η ανακοίνωση αναφερόμενη στο ανώτατο συμβούλιο των Σεμπάμπ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Γιάρε ήταν μεταξύ των επτά πιο καταζητούμενων από τις ΗΠΑ στελεχών των Σεμπάμπ από το 2012 . Η Ουάσιγκτον προσέφερε 3 εκατομμύρια δολάρια για τη σύλληψή του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.