ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Σουηδία: Τίμησαν τον τέως Βασιλιά Κωνσταντίνο με ειδική τελετή στο κέντρο της Στοκχόλμης την ώρα της κηδείας του

Για μια ολόκληρη ώρα χτυπούσαν αδιάλειπτα οι καμπάνες του ναού στη Στοκχόλμη

Σουηδία: Τίμησαν τον τέως Βασιλιά Κωνσταντίνο με ειδική τελετή στο κέντρο της Στοκχόλμης την ώρα της κηδείας του

Με μια ειδική τελετή, η οποιά πραγματοποιήθηκε στον ναό Riddarholm στο κέντρο της Στοκχόλμης ταυτόχρονα με την κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου στην Αθήνα, τίμησε το Παλάτι της Σουηδίας τον τέως Βασιλιά της Ελλάδας.

Αφορμή για την τελετή αυτή στάθηκε το γεγονός πως ο Κωνσταντίνος είχε ανακηρυχθεί το 1964 Ιππότης του Βασιλικού Τάγματος του Σεραφείμ από τον βασιλιά της Σουηδίας Γκουσταβο Αδόλφο ΣΤ’.

Σύμφωνα με το τελετουργικό, για μια ολόκληρη ώρα χτυπούσαν αδιάλειπτα οι καμπάνες του ναού στη Στοκχόλμη, ενώ ο αντικαγκελάριος του Τάγματος του Σεραφείμ (αποτελεί μία από τις υψηλότερες τιμές της χώρας, που απονέμεται για εξαιρετικές υπηρεσίες στη Σουηδία) εκφώνησε επικήδειο λόγο για τον εκλιπόντα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, η σελίδα του βασιλικού παλατιού της Σουηδίας στο Facebook ανέφερε ότι πλέον ανάμεσα σε όλες τις ασπίδες των νεκρών Ιπποτών του Σεραφείμ, κρέμεται και αυτή του Κωνσταντίνου ως ένδειξη τιμής και μνήμης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.