ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Σουηδία: Βασιλική κόμπρα το έσκασε από ζωολογικό κήπο και επέστρεψε μόνη της μετά από μέρες

Οι βασιλικές κόμπρες φτάνουν ακόμα και τα 5,5 μέτρα

Σουηδία: Βασιλική κόμπρα το έσκασε από ζωολογικό κήπο και επέστρεψε μόνη της μετά από μέρες

Δηλητηριώδης βασιλική κόμπρα μήκους 2,2 μέτρων το έσκασε από ζωολογικό κήπο της Σουηδίας, αλλά επέστρεψε μόνη της μετά από μια εβδομάδα, σκορπώντας ανακούφιση στους υπευθύνους. 

«Ο Χουντίνι, όπως την ονομάσαμε, σύρθηκε πίσω στο terrarium του» επεσήμανε ο επικεφαλής του Skansen Aquarium, Jonas Wahlstrom, μιλώντας στο κρατικό μέσο SVT.

Το φονικό φίδι, του οποίο το πραγματικό όνομα είναι Sir Vass, το έσκασε στις 22 Οκτωβρίου μέσα από μία οπή στην οροφή του γυάλινου θαλάμου του.

Έγινε ενδελεχής έρευνα, ακόμα και με τη χρήση ακτίνων X-ray, αλλά ο «Χουντίνι» εντοπίστηκε μόλις αυτή την εβδομάδα σε έναν περιορισμένο χώρο κοντά στο terrarium.

Η ομάδα έρευνα έκανε τρύπες στους τοίχους όπου κρυβόταν η κόμπρα, για να τη βγάλει και να την τοποθετήσει πίσω στο περιβάλλον της, αλλά εκείνη εξαφανίστηκε πάλι λίγο αργότερα.

Όπως διαπιστώθηκε σύντομα, δεν είχε πάει μακριά, είχε επιστρέψει μόνη της στο terrarium.

«Ήταν τόσο στρεσογόνο για τον Χουντίνι, με όλες αυτές τις τρύπες στους τοίχους, ήθελε να επιστρέψει σπίτι» είπε ο Wahlstrom.

Το πάρκο επεσήμανε πως το φίδι δεν θα μπορούσε να επιβιώσει εάν είχε βγει στον έξω κόσμο, καθώς οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι βασιλικές κόμπρες φτάνουν ακόμα και τα 5,5 μέτρα και ζουν, κυρίως, στην Ινδία, την Ινδονησία και τις Φιλιππίνες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.