ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Σουρινάμ: Δυστύχημα σε παράνομο χρυσωρυχείο – Τουλάχιστον 10 νεκροί

Ομάδες έρευνας και διάσωσης συνεχίζουν να επιχειρούν στον τόπο της καταστροφής

Σουρινάμ: Δυστύχημα σε παράνομο χρυσωρυχείο – Τουλάχιστον 10 νεκροί

Τουλάχιστον δέκα χρυσωρύχοι έχασαν τη ζωή τους χθες Δευτέρα στο Σουρινάμ εξαιτίας δυστυχήματος σε παράνομο μεταλλείο που απέχει περίπου εκατό χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Παραμαρίμπο, δήλωσε ο πρόεδρος Τσαν Σαντόχι ενώπιον του κοινοβουλίου της μικρότερης χώρας της νότιας Αμερικής.

«Άνθρωποι έψαχναν χρυσό σε ένα είδος αυτοσχέδιας σήραγγας σε μεγάλο βάθος», η οποία «κατέρρευσε, θάβοντας ζωντανούς πολλούς από αυτούς. Κατά τις πρώτες ενδείξεις, πρόκειται για δέκα ανθρώπους», όμως «μπορεί να υπήρχαν περισσότεροι», είπε ο Τ.Σαντόχι.

Διευκρίνισε πως ομάδες έρευνας και διάσωσης συνεχίζουν να επιχειρούν στον τόπο της καταστροφής.

«Εξετάζουμε τις διαθέσιμες επιλογές και, αν είναι απαραίτητο, θα ζητήσουμε βοήθεια από τη Βραζιλία», πρόσθεσε ο αρχηγός του κράτους.

Το δυστύχημα έγινε στην περιφέρεια Μπροκοπούντο, 120 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας.

Το μεταλλείο είναι μέρος του χρυσωρυχείου Ρόζεμπελ, η άδεια εκμετάλλευσης του οποίου έχει παραχωρηθεί στην κινεζική εταιρεία Zijin Mining. Η πρόσφατη ανακάλυψη νέας φλέβας χρυσού προσέλκυσε πολλούς χρυσωρύχους που εισέβαλαν παράνομα στην εγκατάσταση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δυστυχήματα αυτής της φύσης καταγράφονται συχνά σε παράνομα μεταλλεία. Όπως και στη Βραζιλία, στη γαλλική Γουιάνα, στη Γουιάνα και στη Βενεζουέλα, πολλοί χρυσωρύχοι εργάζονται παράνομα, σε εξαιρετικά επικίνδυνες συνθήκες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.