ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σταφύλια, σπασμένα πιάτα και αγώνες πάλης: Παράξενα πρωτοχρονιάτικα έθιμα από όλο τον κόσμο

Ίσως κάποια δεν τα ξέρετε

Σταφύλια, σπασμένα πιάτα και αγώνες πάλης: Παράξενα πρωτοχρονιάτικα έθιμα από όλο τον κόσμο

Σταφύλια, σπασμένα πιάτα και αγώνες πάλης – όλα τα έχει ο πλανήτης γη! Μερικές από τις πιο περίεργες παραδόσεις της Πρωτοχρονιάς σε όλο τον κόσμο.

Εκουαδόρ

Για να διώξουν κάθε κακή τύχη ή κακά πράγματα που συνέβησαν τον περασμένο χρόνο, οι Ισημερινοί έβαλαν φωτιά σε σκιάχτρα γεμάτα χαρτί τα μεσάνυχτα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς. Επίσης καίνε φωτογραφίες από πράγματα που αντιπροσωπεύουν το χρόνο που φεύγει, κάτι που μας κάνει να πιστεύουμε ότι η Πρωτοχρονιά είναι απλώς μια συγκαλυμμένη δικαιολογία για τους πυρομανείς να βάλουν φωτιά στα πράγματά τους!

Φιλιππίνες

Στις Φιλιππίνες η Πρωτοχρονιά είναι για ένα πράγμα και μόνο ένα πράγμα. Λεφτά! Ελπίζοντας να φέρει ευημερία και πλούτο για το επόμενο έτος, οι Φιλιππινέζοι προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα στρογγυλά πράγματα για να αναπαραστήσουν τα νομίσματα και τον πλούτο.

Δανία

Αν βρεθείτε ποτέ στη Δανία και ξυπνήσετε και βρείτε ένα σωρό από σπασμένα σερβίτσια έξω από την πόρτα σας, είναι πιθανώς παραμονή Πρωτοχρονιάς. Τα αχρησιμοποίητα πιάτα αποθηκεύονται όλο το χρόνο, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, όταν εκσφενδονίζονται στις μπροστινές πόρτες των φίλων και της οικογένειάς σας σε μια παράξενη επίδειξη αγάπης.

Ισπανία

Καθώς το ρολόι μετράει αντίστροφα, η ώρα είναι 12 και άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ετοιμάζονται να δουν πυροτεχνήματα και να φιληθούν, οι Ισπανοί λένε να φάτε 12 ρώγες από σταφύλι για να βρείτε το άλλο σας μισο.

Περού

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό το ετήσιο Περουβιανό φεστιβάλ που πραγματοποιείται στα τέλη Δεκεμβρίου οι συμμετέχοντες έρχονται αντιμέτωποι ο ένας με τον άλλον σε ένα ρινγκ και παλεύουν – φυσικά, επιβλέπονται από τοπικούς αστυνομικούς. Το Takanakuy κυριολεκτικά σημαίνει «όταν το αίμα βράζει», αλλά όλοι οι αγώνες είναι φιλικοί και αντιπροσωπεύουν τη νέα αρχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.