ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Στην Κίνα δίνουν δώρο μια… ράβδο χρυσού για όσους θέλουν να αγοράσουν διαμέρισμα

Η προσφορά δεν αναφέρει την καθαρότητα του χρυσού

Στην Κίνα δίνουν δώρο μια… ράβδο χρυσού για όσους θέλουν να αγοράσουν διαμέρισμα

Με πανάκριβα «δώρα» προσπαθούν να δελεάσουν τους υποψήφιους αγοραστές οι κατασκευαστές ακινήτων στην Κίνα που βλέπουν το τελευταίο διάστημα τις πωλήσεις να μειώνονται.

Από αυτοκίνητα μέχρι κινητά και θέσεις στάθμευσης, για τους αγοραστές τα κίνητρα γίνονται όλο και πιο ακαταμάχητα.

Η Huafa Tianfu, εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων στην πόλη Χανγκζού στα ανατολικά, προσφέρει μάλιστα μέχρι και ράβδους χρυσού για να αγοράσει κανείς τα διαμερίσματά της.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η ποσότητα του χρυσού κυμαίνεται από 700 γραμμάρια για ένα διαμέρισμα 89 τετραγωνικών μέτρων, έως λίγο πάνω από 1 κιλό για ένα διαμέρισμα 100 τετραγωνικών. Οι τιμές των ακινήτων κυμαίνονται από 2,2 εκατ. γιουάν έως 2,5 εκατ. γιουάν (286.000 με 325.000 ευρώ).

Η προσφορά δεν αναφέρει την καθαρότητα του χρυσού, αλλά, αν η ράβδος είναι 24 καρατίων, τότε το ένα κιλό θα άξιζε περίπου 450.000 γιουάν (55.000 ευρώ) ή περίπου το 20% της αξίας του διαμερίσματος.

Άλλος εργολάβος στην ίδια πόλη, αναφέρει ο Guardian, έχει ξεκινήσει μια παρόμοια προωθητική κίνηση, προσφέροντας δωρεάν υπηρεσίες διακόσμησης, θέσεις στάθμευσης, έως και πέντε κινητά τηλέφωνα και 10ετή αναστολή των κοινοχρήστων στους υποψήφιους αγοραστές.

Είναι ένα από τα πολλά «κόλπα» των εργολάβων για να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη των υποψήφιων αγοραστών σε μια κτηματαγορά που περνά δύσκολες στιγμές.

Έρευνα σε 40 μεγάλες πόλεις από την China Index Holdings, μια ανεξάρτητη εταιρεία ακινήτων, έδειξε ότι οι πωλήσεις νέων κατοικιών κατά τη διάρκεια της πενθήμερης αργίας της Εργατικής Πρωτομαγιάς τον Μάιο ήταν 22% κάτω από τον μέσο όρο πριν από την πανδημία. Σε μικρότερα αστικά κέντρα οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 42%.

Οι νέοι άνθρωποι, αντιμέτωποι με μια ζοφερή αγορά εργασίας, αναβάλλουν την αγορά κατοικίας, όπως και τον γάμο και τα παιδιά, που μπορεί να απαιτήσουν τη μετακόμιση από τα σπίτια των γονέων τους.

Φαίνεται, όμως, ότι ούτε η προσφορά των ράβδων χρυσού είναι αρκετή για να πείσει. Αρκετοί πελάτες παραπονέθηκαν ότι δεν πήραν το πολύτιμο δώρο στα χέρια τους. Όπως δικαιολογήθηκε η εταιρεία φταίνε οι διακυμάνσεις στην τιμή του πολύτιμου μετάλλου που έκαναν τις ράβδους δυσεύρετες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.