ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Οι χώρες BRICS εξετάζουν το ενδεχόμενο δημιουργίας κοινού νομίσματος

Στόχος να μην μπορούν να απειληθούν στο μέλλον από αμερικανικές κυρώσεις

Οι χώρες BRICS εξετάζουν το ενδεχόμενο δημιουργίας κοινού νομίσματος

Τα BRICS στα οποία περιλαμβάνονται η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία, η Κίνα και η Νότια Αφρική, ζήτησαν από την τράπεζα που έχει δημιουργήσει το «μπλοκ» να πραγματοποιήσει μελέτη για την δημιουργία και εισαγωγή ενός κοινού νομίσματος,

Όπως αναφέρει το Bloomberg, στόχος είναι να διερευνήσουν πώς ένα τέτοιο νόμισμα θα μπορούσε να προστατεύσει τις χώρες-μέλη από τις αρνητικές επιπτώσεις των κυρώσεων, όπως αυτές που επιβλήθηκαν κατά της Ρωσίας.

Οι υπουργοί Εξωτερικών των BRICS συγκεντρώθηκαν πρόσφατα στο Κέιπ Τάουν για να συζητήσουν στρατηγικές για την αύξηση της παγκόσμιας επιρροής του μπλοκ και την αμφισβήτηση της κυριαρχίας των ΗΠΑ.

Η συζήτηση για εναλλακτικά νομίσματα ήταν το σημαντικότερ θέμα. Η Ναλέντι Πάντορ, υπουργός διεθνών σχέσεων της Νότιας Αφρικής, τόνισε τον στόχο αυτό, αν και δεν αναφέρθηκε άμεσα στη Ρωσία.

Οι χώρες BRICS διερευνούν τώρα το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός κοινού νομίσματος ως μέσο άμβλυνσης των επιπτώσεων των κυρώσεων και ενίσχυσης της οικονομικής τους ανθεκτικότητας.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα κάλεσε τις χώρες BRICS να εγκαταλείψουν το δολάριο στις συναλλαγές.

Όπως έχει ανακοινωθεί η σύνοδος κορυφής των BRICS θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο στη Νότια Αφρική.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι αρχές της Νότιας Αφρικής πρόκειται να χορηγήσουν στους ηγέτες των BRICS διπλωματική ασυλία προκειμένου να μην συλληφθεί ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος σχεδιάζει να παραστεί στη σύνοδο κορυφής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.