
Σάλο έχει προκαλέσει στην Ταϊλάνδη βίντεο που δείχνει εργαζόμενο σε μπαρ της Μπανγκόκ να ξυρίζει το κεφάλι μιας γυναίκας, έπειτα από διαφωνία σχετικά με την εξόφληση του λογαριασμού της.
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 25 Αυγούστου στην περιοχή Πίνκλαο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λογαριασμός της γυναίκας ανερχόταν περίπου στα 60.000 μπατ, ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 1.800 δολάρια ή 1.560 ευρώ.
Η γυναίκα φέρεται να είχε εισέλθει στο κατάστημα χρησιμοποιώντας πλαστή ταυτότητα και στη συνέχεια επιχείρησε να αποχωρήσει χωρίς να εξοφλήσει τον λογαριασμό.
Romper Stomper treatment
Bartender in Thailand shaves a woman’s head after she attempted to leave without paying for an $1,800 bill using a fake ID. pic.twitter.com/TZmNXhpJPR
— Chay Bowes (@BowesChay) August 30, 2026
Το προσωπικό φέρεται να την εντόπισε και να την επέστρεψε στο κατάστημα. Εκεί, σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές, διαπιστώθηκε ότι δεν μπορούσε να καταβάλει το συνολικό ποσό.
Αντί να ακολουθηθεί η διαδικασία μέσω των Αρχών, φέρεται να προτάθηκε μια διαφορετική λύση: να ξυρίσει τα μαλλιά της, με την αξία τους να υπολογίζεται ως μέρος της οφειλής.
Στο επίμαχο βίντεο, η γυναίκα εμφανίζεται να φορά λευκό φόρεμα και φαίνεται να αποδέχεται αυτό που παρουσιάζεται ως συμφωνία για την «αγορά» των μαλλιών της.
A bar manager in Thailand shaved an 18-year-old bald after she couldn’t pay a $1,800 tab
He valued her hair at just $90 toward the debt pic.twitter.com/NmBI8tQICn
— Dexerto (@Dexerto) August 30, 2026
Στη συνέχεια, ένας άνδρας χρησιμοποιεί ηλεκτρική ξυριστική μηχανή και της κόβει τα μακριά μαλλιά. Την ίδια ώρα, άνδρας που βρίσκεται πίσω από την κάμερα ακούγεται να υποστηρίζει ότι η διαδικασία δεν αποτελεί εκμετάλλευση και ότι η αποτίμηση των μαλλιών γίνεται με βάση την «τιμή της αγοράς».
Η Chalida «Ton Or» Phalamat, ιδρύτρια της Be One Foundation, επέκρινε τη στάση του καταστήματος, χαρακτηρίζοντας τη συγκεκριμένη πρακτική υπερβολική.
Σύμφωνα με την ίδια, εκπρόσωποι του μπαρ επικοινώνησαν μαζί της και φέρεται να ζήτησαν συγγνώμη, αποδίδοντας την απόφαση του διευθυντή σε θυμό και παρορμητική συμπεριφορά.
Παράλληλα, φέρεται να εξετάζεται το ενδεχόμενο επικοινωνίας με την οικογένεια της γυναίκας για πιθανή αποζημίωση.
Για την υπόθεση έχει ζητηθεί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η εξέταση από το υπουργείο Κοινωνικής Ανάπτυξης και Ανθρώπινης Ασφάλειας της Ταϊλάνδης.
Η ίδια κάλεσε τις επιχειρήσεις να μην προχωρούν σε πρακτικές αυτοδικίας σε περιπτώσεις διαφωνιών για λογαριασμούς, αλλά να απευθύνονται στις αρμόδιες Αρχές και να ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.