ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια «ωραία ατμόσφαιρα» στο ΠΑΣΟΚ...

Τεξανή γέννησε τετράδυμα κοριτσάκια που μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό – Η πιθανότητα είναι 1 στα 15 εκατομμύρια

Στην ιστορία της ιατρικής υπάρχουν μόλις 72 καταγεγραμμένες περιπτώσεις μονοζυγωτικών τετράδυμων

Τεξανή γέννησε τετράδυμα κοριτσάκια που μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό – Η πιθανότητα είναι 1 στα 15 εκατομμύρια

Μια οικογένεια από το Τέξας υποδέχθηκε ταυτόχρονα τέσσερα κοριτσάκια, που είναι μονοζυγωτικά τετράδυμα, δηλαδή μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό, κάτι που συμβαίνει μία φορά στα 15 εκατομμύρια.

 Οι Hannah Grace, Lucy Marie, Rebecca Claire και Petra Anne γεννήθηκαν στην 29η εβδομάδα της κύησης με καισαρική τομή. Καθεμία ζύγιζε γύρω στο ένα κιλό.

Η είδηση της εγκυμοσύνης αποτέλεσε έκπληξη για τους γονείς τους, την 34χρονη Mercedes Sandhu και τον 37χρονο Jonathan Sandhu, οι οποίοι έχουν ακόμα δύο παιδιά, τους Luke, 3 ετών, και Aaron, 18 μηνών. Δεν προσπαθούσαν για τρίτο παιδί, παρόλα αυτά «ενθουσιαστήκαμε με την ιδέα να δώσουμε στους γιους μας ένα ακόμα αδερφάκι» θυμάται σήμερα η μητέρα στο Today.com και προσθέτει: «Αλλά όταν μάθαμε ότι θα ήταν τέσσερα… Θεέ μου!».

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ιστορία της ιατρικής υπάρχουν μόλις 72 καταγεγραμμένες περιπτώσεις μονοζυγωτικών τετράδυμων μετά από φυσιολογική σύλληψη χωρίς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

Στην ιστορία της ιατρικής υπάρχουν μόλις 72 καταγεγραμμένες περιπτώσεις μονοζυγωτικών τετράδυμων μετά από φυσιολογική σύλληψη χωρίς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

Μάλιστα η παράξενη είδηση της τετράδυμης κύησης ήρθε για τη Mercedes στον υπέρηχο στην 7η εβδομάδα:

«Καθώς ήταν η τρίτη εγκυμοσύνη μου, είπα στον Jonathan ότι δεν χρειαζόταν να έρθει στο ραντεβού στον γιατρό. Σκέφτηκα, θα ακολουθήσουν πολλοί ακόμα υπέρηχοι. Να ‘μαι λοιπόν, πρώτα να γελάω και μετά να κλαίω. Με πιάνει υστερία. Και ο γιατρός μου είναι σε φάση, ας τηλεφωνήσουμε στον σύζυγό σου!».

Αρχικά εκείνος νόμισε ότι τού έκανε φάρσα. «Με ρωτούσε ξανά και ξανά, σοβαρά μιλάς;». Φυσικά, μια πολύδυμη κύηση, ειδικά αν είναι τετράδυμη, συνοδεύεται από υψηλότερο κίνδυνο επιπλοκών.

Όταν η Mercedes ενημερώθηκε γι’ αυτές, προσπάθησε «να μην τις σκέφτομαι πάρα πολύ, αυτό δεν θα με ωφελούσε σε τίποτα». Σε κάθε περίπτωση, υποδέχθηκαν τα τέσσερα κοριτσάκια τους με έναν αναστεναγμό ανακούφισης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Φυσικά, λόγω της προωρότητας τα νεογέννητα θα παραμείνουν για καιρό σε θερμοκοιτίδες. Οι γιατροί ελπίζουν ότι θα έχουν πάρει εξιτήριο μέχρι τον Ιούλιο αλλά, στο μεταξύ, το ζευγάρι ετοιμάζεται να γιορτάσει την πέμπτη επέτειο γάμου του στις 18 Μαΐου, για την οποία θεωρεί αυτή τη γέννα το πιο ξεχωριστό δώρο, φυσικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.