ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τέξας: Πάνω από 18.000 αγελάδες κάηκαν ζωντανές μετά από φωτιά σε φάρμα

Φωτιά που ξέσπασε από έκρηξη επεκτάθηκε στον χώρο όπου τα χιλιάδες ζώα περίμεναν πριν το άρμεγμα

Τέξας: Πάνω από 18.000 αγελάδες κάηκαν ζωντανές μετά από φωτιά σε φάρμα

Τουλάχιστον 18.000 αγελάδες σε γαλακτοκομική μονάδα του Τέξας βρήκαν φρικτό θάνατο σε πυρκαγιά που προκλήθηκε από έκρηξη, το χειρότερο περιστατικό που έχει καταγραφεί σε αμερικανικό εκτροφείο στην πρόσφατη ιστορία.

Ένας εργαζόμενης της μονάδας απομακρύνθηκε σε κρίσιμη κατάσταση από τους πυροσβέστες που έσπευσαν στη φάρμα South Fork Dairy κοντά στην πόλη Ντίμιτ, ανακοίνωσε η αστυνομία της κομητείας Κάστο, όπου λειτουργούν πολλές γαλακτοκομικές βιομηχανίες.

Το περιστατικό συνέβη τη νύχτα της Τρίτης, έφτασε όμως στη δημοσιότητα μόλις την Παρασκευή.

Η τεράστια στήλη καπνού πάνω από τη φάρμα δίνει μια εικόνα για το μέγεθος της πυρκαγιάς (Castro County Emergency Management)

Το Τέξας, επισημαίνει το Reuters, είναι μια από τις λίγες αμερικανικές πολιτείες που έχουν υιοθετήσει κώδικα αντιπυρικής προστασίας για τα εκτροφεία, δεδομένου ότι ομοσπονδιακοί κανονισμοί δεν υπάρχουν.

Το περιστατικό προκάλεσε την αντίδραση του Ινστιτούτου για την Ορθή Μεταχείριση των Ζώων (AWI), σύμφωνα με το οποίο πρόκειται μακράν για τη χειρότερη πυρκαγιά σε φάρμα βοοειδών από το 2013 που άρχισε να τηρείται αρχείο.

Η φωτιά που ξέσπασε από την έκρηξη επεκτάθηκε στον χώρο όπου τα χιλιάδες ζώα περίμεναν πριν το άρμεγμα.

Τα αίτια παραμένουν άγνωστα, ωστόσο εκπρόσωπος του σερίφη της κομητείας δήλωσε στο BBC ότι η έκρηξη μπορεί να προκλήθηκε από υπερθέρμανση της βιομηχανικής ηλεκτρικής σκούπας που απομακρύνει την κοπριά, από την οποία απελευθερώνεται εύφλεκτο μεθάνιο.

Περίπου 6,5 εκατομμύρια εκτρεφόμενα ζώα, κυρίως πουλερικά, έχουν πεθάνει σε πυρκαγιές στις ΗΠΑ την τελευταία δεκαετία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.