ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερώτημα προς Κ.Βελόπουλο: Ο Ιησούς έγραψε τις επιστολές με το δεξί ή το αριστερό χέρι;

Θάνατος βασίλισσας Ελισάβετ: Πού θα πάει η περιουσία της & τι θα κληρονομήσει ο Κάρολος

Η μακροβιότερη βασιλεύουσα μονάρχης τόσο στην Αγγλία όσο και παγκοσμίως πέθανε σήμερα Πέμπτη

Θάνατος βασίλισσας Ελισάβετ: Πού θα πάει η περιουσία της & τι θα κληρονομήσει ο Κάρολος

Σε ηλικία 96 ετών, άφησε την τελευταία της πνοή το απόγευμα της Πέμπτης, η μακροβιότερη βασιλεύουσα μονάρχης τόσο στην Αγγλία όσο και παγκοσμίως, Βασίλισσα Ελισάβετ.

Η είδηση του θανάτου της σκόρπισε θλίψη ενώ υπάρχουν και κάποιοι που αναρωτιούνται πού θα πάει η υπέρογκη περιουσία της.

Πιο συγκεκριμένα, λοιπόν, η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ είχε περιουσία καθαρής αξίας 530 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Town & Country.

Μέρος της περιουσίας της προερχόταν από ακίνητα, ανάμεσα στα οποία συμπεριλαμβάνεται το κτήμα Sandringham Estate (65 εκατομμύρια δολάρια), το οποίο αγοράστηκε ως εξοχικό καταφύγιο για τον βασιλιά Εδουάρδο VII όταν ήταν ακόμα πρίγκιπας Αλβέρτος Εδουάρδος λίγο πριν από τα 21α γενέθλιά του.

Υπάρχει, επίσης, το κάστρο Balmoral, στο οποίο άφησε και την τελευταία της πνοή, (140 εκατομμύρια δολάρια), το σκωτσέζικο σπίτι της βρετανικής βασιλικής οικογένειας από το 1852, όταν ο πρίγκιπας Αλβέρτος το αγόρασε ως δώρο για τη σύζυγό του, βασίλισσα Βικτώρια.

Άλλες πηγές εσόδων περιλαμβάνουν το Δουκάτο του Λάνκαστερ, μια ιδιωτική περιουσία που παραδίδεται στη βασιλική οικογένεια από το 1399 -πιο πρόσφατα απέφερε περίπου 28 εκατομμύρια δολάρια σε ένα έτος- και χρησιμοποιείται από τη βασίλισσα για να συντηρεί την ίδια και την οικογένειά της, καθώς και για να κάνει φιλανθρωπικές εισφορές.

Σύμφωνα με την Express, το Δουκάτο νοικιάζει μια ποικιλία από ακριβά και περιζήτητα ακίνητα, γεγονός που ευθύνεται εν μέρει για την αύξηση της αξίας του κατά 13,1% μεταξύ 2021 και 2022.

Τι θα κληρονομήσει ο Κάρολος

Όσον αφορά τη διανομή των περιουσιακών στοιχείων της βασίλισσας Ελισάβετ, κατά πάσα πιθανότητα τα ιδιωτικά σπίτια που έχουν περάσει από πολλές γενιές Βρετανών μοναρχών θα πάνε στον Κάρολο, ο οποίος είναι ο επόμενος στη σειρά για τον θρόνο.

Σύμφωνα με την Express, ο πρίγκιπας Κάρολος θα απαλλαγεί, επίσης, από τον φόρο κληρονομιάς 40% που επιβάλλεται στον μέσο Βρετανό πολίτη που λαμβάνει κληρονομιά, χάρη σε μια ειδική συμφωνία που διατηρούν οι μονάρχες με τη βρετανική κυβέρνηση, η οποία ορίζει ότι οι άμεσοι διάδοχοί τους δεν υποχρεούνται να πληρώσουν τον εν λόγω φόρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το grunge.com σημειώνει, επίσης, ότι εκτός από την κληρονομιά του θρόνου, ο Κάρολος θα κληρονομήσει σχεδόν όλα τα υπόλοιπα που ανήκουν στη μητέρα του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.