Συμφωνία Β.Πούτιν & Α.Βούτσιτς για φ.α.: Η Σερβία θα το αγοράζει δέκα φορές φθηνότερα από ότι το αγοράζει η Ελλάδα!

Η Αθήνα θα αγοράζει το αμερικανικό LNG σε εξαπλάσιες τιμές και θα το πληρώνουν οι Έλληνες!

Συμφωνία Β.Πούτιν & Α.Βούτσιτς για φ.α.: Η Σερβία θα το αγοράζει δέκα φορές φθηνότερα από ότι το αγοράζει η Ελλάδα!

Η Σερβία έκλεισε συμφωνία αγοράς ρωσικού φυσικού αερίου μόλις στο 10% της τιμής που το αγοράζει η Ελλάδα ως χώρα «μη φίλος της Ρωσίας», όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μετά την συμφωνία ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε σχετικά: «Πετύχαμε μία καλή συμφωνία. Η τιμή του αερίου θα καθορίζεται με βάση την τιμή του αργού πετρελαίου και θα κυμαίνεται από 310 έως 408 δολάρια τα χίλια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου. Η συμφωνία θα έχει τριετή διάρκεια και θα αφορά την προμήθεια ποσότητας 2,2 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων. Η Σερβία θα πληρώνει το φυσικό αέριο έως και δέκα φορές φθηνότερα από τους γείτονές της»

Ο κ. Βούτσιτς δήλωσε ότι ο Πρόεδρος της Ρωσίας τον ενημέρωσε για την κατάσταση και του επισήμανε ότι «το ειρηνευτικό σχέδιο που προτείνει η Μόσχα βρίσκεται ήδη στο τραπέζι, το γνωρίζει το Κίεβο όπως και τα κέντρα εξουσίας των δυτικών χωρών».

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν και για το Κόσοβο, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα, με τον Σέρβο πρόεδρο οι δύο πλευρές συμφώνησαν για τριετές συμβόλαιο παροχής φυσικού αερίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.