ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Το παλιό σπίτι του Π.Εσκομπάρ που κατασχέθηκε – Αξίας 2,5 εκατ. δολαρίων

Το ακίνητο αγοράστηκε μέσω της περιουσίας που συσσώρευσε ο βαρώνος του Καρτέλ

Το παλιό σπίτι του Π.Εσκομπάρ που κατασχέθηκε – Αξίας 2,5 εκατ. δολαρίων

Κατασχέθηκε από την κυβέρνηση της Κολομβίας ένα σπίτι αξίας 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων, που κάποτε ανήκε στον Πάμπλο Εσκομπάρ και στη συνέχεια μετατράπηκε από τον αδελφό του σε τουριστικό αξιοθέατο.

Το σπίτι του «αυτοκράτορα« της κοκαΐνης στο Μεντεγίν της Κολομβίας είχε μετατραπεί σε ένα ιδιότυπο μουσείο που προσέλκυε έναν μεγάλο αριθμό ναρκοτουριστών.

Οι αρχές πραγματοποίησαν έφοδο στην ιδιοκτησία που βρίσκεται στη γειτονιά Μεντεγίν του Ελ Πομπλάντο την Πέμπτη, ως μέρος των μακροχρόνιων προσπαθειών για την εξάλειψη της επιχείρησης «ναρκοτουρισμού» από την οποία επωφελήθηκε ο Ρομπέρτο Εσκομπάρ, ο πρώην λογιστής του καρτέλ.

Το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα ανέφερε ότι το ακίνητο αγοράστηκε μέσω της περιουσίας που συσσώρευσε ο βαρώνος του Καρτέλ, από το εμπόριο ναρκωτικών τη δεκαετία του 1980 και του 1990.

Πρόσθεσε ότι τα δημόσια αρχεία δείχνουν ότι ο αδερφός του Πάμπλο Εσκομπάρ κατάφερε να καταγράψει τον τίτλο ιδιοκτησίας με το όνομα μιας γυναίκας, ανέφερε η Daily Mail.

Πηγές με γνώση της έρευνας είπαν στο El Espectador ότι το ακίνητο ανήκει επί του παρόντος στην Gilma Urdinola. Επιπλέον, ο Urdinola είχε συμβόλαιο να νοικιάσει το μουσείο στον Ρομπέρτο.

Μέσα στο κτήριο λέγεται ότι υπήρχε ένα πορτρέτο του Πάμπλο Εσκομπάρ με τον Μάρλον Μπράντο, ως Δον Βίτο Κορλεόνε, το ρώσικο γούνινο καπέλο που φορούσε κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στη Μόσχα, το αυτοκίνητο των Μπόνι και Κλάιντ, ένα γραφείο με μυστικές κρύπτες για να κρύβονται όπλα, ένα θωρακισμένο SUV με «παραθυράκια» για να μπορείς να πυροβολείς από μέσα, ένα τζετ σκι και ένα γιγάντιο χαρτονόμισμα 500 δολαρίων.

Το μουσείο κράτησε ζωντανή την κληρονομιά ενός από τους πιο διαβόητους διακινητές ναρκωτικών στον κόσμο και με την κατάσχεσή του κλείνει ένας μεγάλος ιστορικός κύκλος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.