ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Το Περού κήρυξε κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης λόγω έξαρσης του συνδρόμου Γκιγιέν-Μπαρέ

Από τον Ιανουάριο ως τον Ιούλιο έχουν καταγραφεί τέσσερις θάνατοι και ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπέρασε τα 180 την περίοδο

Το Περού κήρυξε κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης λόγω έξαρσης του συνδρόμου Γκιγιέν-Μπαρέ

Οι αρχές της χώρας του Περού κήρυξαν εθνική κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων του Γκιγιέν-Μπαρέ, συνδρόμου που προκαλεί οξεία νευροπάθεια, παράλυση και μπορεί να επιφέρει τον θάνατο.

Το περουβιανό υπουργείο Υγείας σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε διευκρίνισε: «Κηρύσσεται κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης σε εθνικό επίπεδο για 90 ημέρες εξαιτίας της ασυνήθιστης αύξησης των κρουσμάτων του συνδρόμου Γκιγιέν-Μπαρέ».

Το μέτρο αφορά 25 νομούς της χώρας 33 εκατομμυρίων κατοίκων.

Καταγράφεται «μεγάλη αύξηση τις τελευταίες εβδομάδες, που μας υποχρεώνει να λάβουμε μέτρα σε επίπεδο κράτους για να προστατεύσουμε την υγεία και τη ζωή του πληθυσμού», εξήγησε στον Τύπο ο υπουργός Υγείας, ο Σέσαρ Βάσκες.

Η κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης επιτρέπει μεταξύ άλλων την αγορά ανοσοσφαιρίνης για τη θεραπεία ασθενών τα δυο επόμενα χρόνια.

Έχουν καταγραφεί τέσσερις θάνατοι και ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπέρασε τα 180 την περίοδο από τον Ιανουάριο ως τον Ιούλιο, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό του υπουργείου Υγείας.

Τι είναι το σύνδρομο Γκιγέν – Μπαρέ

Το σύνδρομο Γκιγέν-Μπαρέ είναι σπάνια αυτοάνοση νευρολογική πάθηση –αποκαλείται επίσης οξεία πολυνευροπάθεια–, που χαρακτηρίζεται από προοδευτική μυική αδυναμία σε δύο ως τέσσερις εβδομάδες και μπορεί να πλήξει και το αναπνευστικό σύστημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από τα πιο συχνά συμπτώματά του είναι το μούδιασμα και η αδυναμία ως παράλυση των άκρων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.