ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Το πολωνικό ΥΠΕΞ κάλεσε τον Ουκρανό πρεσβευτή για εξηγήσεις: «Το Κίεβο έλαβε μεγάλη στήριξη – Καλό είναι να το αναγνωρίσει»

«Λόγω των δηλώσεων των εκπροσώπων των ουκρανικών αρχών»

Το πολωνικό ΥΠΕΞ κάλεσε τον Ουκρανό πρεσβευτή για εξηγήσεις: «Το Κίεβο έλαβε μεγάλη στήριξη – Καλό είναι να το αναγνωρίσει»

Η Πολωνία κάλεσε σήμερα για εξηγήσεις τον πρεσβευτή της Ουκρανίας, ως απάντηση στην αντίστοιχη κλήτευση του Πολωνού πρεσβευτή από το Κίεβο, με αφορμή δηλώσεις Πολωνού αξιωματούχου για τις εισαγωγές ουκρανικών σιτηρών.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε τη Δευτέρα στη δημόσια τηλεόραση TVP, ο σύμβουλος του Πολωνού προέδρου Μάρτσιν Πρζίντατς είπε ότι προτεραιότητα της Βαρσοβίας είναι «να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των Πολωνών αγροτών» και ζήτησε να παραταθούν οι περιορισμοί σε ό,τι αφορά την εισαγωγή ουκρανικών σιτηρών.

«Η Ουκρανία έλαβε μεγάλη στήριξη από την Πολωνία, θα ήταν καλό να αναγνωρίσει τον ρόλο που διαδραμάτισε η Πολωνία για την Ουκρανία τους τελευταίους μήνες και χρόνια», πρόσθεσε.

Το Κίεβο αντέδρασε, καλώντας τον πρεσβευτή της Πολωνίας για εξηγήσεις στο υπουργείο Εξωτερικών.

«Οι δηλώσεις για την υποτιθέμενη αχαριστία των Ουκρανών για τη βοήθεια που έλαβαν από τη Δημοκρατία της Πολωνίας δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα και επομένως είναι απαράδεκτες», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Η Πολωνία απάντησε καλώντας στο υπουργείο Εξωτερικών στη Βαρσοβία τον Ουκρανό πρεσβευτή Βασίλ Ζβάρικ, «λόγω των δηλώσεων των εκπροσώπων των ουκρανικών αρχών», όπως είπε ο τελευταίος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.