ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Το Σουδάν ζητά από τον ΟΗΕ να «τερματίσει αμέσως» το έργο της πολιτικής αποστολής του

Oι επιδόσεις της UNITAMS στην προσπάθεια επίτευξής του «ήταν απογοητευτικές», αναφέρει η επιστολή του υπουργού Εξωτερικών της χώρας στο Συμβούλιο Ασφαλεία του ΟΗΕ

Το Σουδάν ζητά από τον ΟΗΕ να «τερματίσει αμέσως» το έργο της πολιτικής αποστολής του

Με επιστολή του ασκούντα χρέη υπουργού Εξωτερικών Αλί Σαντέκ στο Συμβούλιο Ασφαλείας, το στρατιωτικό καθεστώς του Σουδάν αξίωσε χθες Πέμπτη τα Ηνωμένα Έθνη να «τερματίσουν αμέσως» την πολιτική αποστολή τους στη χώρα (UNITAMS).

«Η κυβέρνηση του Σουδάν ζητεί τα Ηνωμένα Έθνη να τερματίσουν αμέσως την αποστολή UNITAMS. Ταυτόχρονα, θα επιθυμούσαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι η κυβέρνηση του Σουδάν παραμένει δεσμευμένη στην εποικοδομητική συνεργασία με το Συμβούλιο Ασφαλείας και τη Γραμματεία» του ΟΗΕ, σημειώνεται στην επιστολή του Α.Σαντέκ προς τον ΓΓ του διεθνούς οργανισμού, τον Αντόνιο Γκουτέρες.

«Σκοπός της εγκαθίδρυσης της αποστολής (ήταν) να βοηθήσει τη μεταβατική κυβέρνηση του Σουδάν μετά την επανάσταση του Δεκεμβρίου του 2018», πρόσθεσε, κρίνοντας πως οι επιδόσεις της στην προσπάθεια επίτευξής του «ήταν απογοητευτικές».

Ερωτηθείς για την αξίωση του Χαρτούμ, ο εκπρόσωπος του Α.Γκουτέρες, ο Στεφάν Ντουζαρίκ, περιορίστηκε να πει πως η επιστολή παρελήφθη και διανεμήθηκε στα κράτη μέλη του ΣΑ.

Από τη 15η Απριλίου μαίνεται πόλεμος ανάμεσα στις σουδανικές ένοπλες δυνάμεις και τους παραστρατιωτικούς των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ), αφορμή του οποίου ήταν οι όροι ένταξης των τελευταίων στον στρατό, στο πλαίσιο της πολιτικής διαδικασίας μετάβασης στη δημοκρατία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ειδικός επιτετραμμένος του ΟΗΕ στο Σουδάν και επικεφαλής της αποστολής, ο Γερμανός διπλωμάτης Φόλκερ Πέρτες, ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο πως παραιτείται, τρεις μήνες και πλέον αφότου ανακηρύχθηκε persona non grata, καθώς του επιρρίφθηκαν ευθύνες για το ξέσπασμα του πολέμου για την εξουσία ανάμεσα στους δυο στρατηγούς που προχώρησαν μαζί στο πραξικόπημα του 2021, προτού μετατραπούν σε εχθρούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.