Τραγωδία στη Νιγηρία: 22 νεκροί σε τροχαίο δυστύχημα με λεωφορείο

Τα πολύνεκρα τροχαία δυστυχήματα είναι συχνό φαινόμενο στη Νιγηρία

Τραγωδία στη Νιγηρία: 22 νεκροί σε τροχαίο δυστύχημα με λεωφορείο

Είκοσι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στη βόρεια Νιγηρία, όταν ένα λεωφορείο παρέσυρε τους συγκεντρωμένους κατοίκους ενός χωριού και στη συνέχεια τυλίχθηκε στις φλόγες, όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

Το λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν 21 άνθρωποι, βγήκε από τον δρόμο όταν έσκασε ένα από τα ελαστικά του και κατέληξε να πέσει πάνω σε κατοίκους του χωριού Ουντούμπο, οι οποίοι είχαν καταφύγει κάτω από ένα δέντρο για να προστατευθούν από τον καυτό ήλιο.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Άχμεντ Μοχάμεντ Ουακίλ είπε ότι στο όχημα ξέσπασε πυρκαγιά με αποτέλεσμα να απανθρακωθούν και οι 21 επιβαίνοντες. Τέσσερις κάτοικοι του χωριού και ένας αστυνομικός τραυματίστηκαν. Ο αστυνομικός όμως υπέκυψε λίγο αργότερα στα τραύματά του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα πολύνεκρα τροχαία δυστυχήματα είναι συχνό φαινόμενο στη Νιγηρία, κυρίως λόγω των κακοσυντηρημένων δρόμων, της ταχύτητας που αναπτύσσουν οι οδηγοί αλλά και του γεγονότος ότι δεν τηρείται ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας. Περισσότεροι από 32.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε περίπου 65.000 τροχαία που σημειώθηκαν την πενταετία 2016-21, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.