ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τζέρεμι Κλάρκσον για Μ.Μάρκλ: «Εύχομαι να περπατήσει γυμνή στους δρόμους της Αγγλίας»

Ξεπέρασαν τα 17000 τα αρνητικά σχόλια

Τζέρεμι Κλάρκσον για Μ.Μάρκλ: «Εύχομαι να περπατήσει γυμνή στους δρόμους της Αγγλίας»

Το άρθρο του Τζέρεμι Κλάρκσον για τη Μέγκαν Μαρκλ ξεσήκωσε «κύμα» αντιδράσεων με τη ρυθμιστική αρχή για τον Τύπο στη Βρετανία να έχει λάβει πάνω από 17.500 παράπονα.

«Ονειρεύομαι να παρελάσει γυμνή στους δρόμους της Βρετανίας και να της ρίχνουν περιττώματα» έγραψε ο Κλάρκσον στη «Sun» σε μία επίθεση κατά της δούκισσας του Σάσσεξ, την οποία όπως έγραψε μισεί.


Σύμφωνα με τον ξένο Τύπο, αρμόδιοι καλούν τη βρετανική εφημερίδα να επιβάλει κυρώσεις στον παρουσιαστή, τον οποίο και περιγράφουν ως «βίαιο μισογύνη» σε πολλά δημοσιεύματα.

Η ρυθμιστική αρχή για τον Τύπο στη Βρετανία (Independent Press Standards Organisation – Ipso) έχει λάβει τις περισσότερες επιστολές διαμαρτυρίας, με τον αριθμό να ξεπερνά τις επιστολές που ελήφθησαν ολόκληρο το 2021.

Η Ipso δήλωσε ότι για το κείμενο, το οποίο αφαιρέθηκε από τον ιστότοπο της «Sun» τη Δευτέρα, κατόπιν αιτήματος του Κλάρκσον, έλαβε περισσότερες από 17.500 καταγγελίες έως τις 9 το πρωί της Τρίτης 20 Δεκεμβρίου.

«Θα ακολουθήσουμε τις συνήθεις διαδικασίες μας για να εξετάσουμε τα παράπονα που έχουμε λάβει. Αυτό θα διαρκέσει περισσότερο από το συνηθισμένο, λόγω του όγκου των καταγγελιών» ανέφερε εκπρόσωπος της Ipso στο πρακτορείο ειδήσεων PA Media.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο συνολικός αριθμός παραπόνων που έλαβε η ρυθμιστική αρχή των ΜΜΕ το 2021, ήταν 14.355.

Το άρθρο οργής κατά της Μαρκλ

Ο πρώην παρουσιαστής του «Top Gear» εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της Μέγκαν Μαρκλ στο άρθρο του.

Εκτός από το ότι μισεί τη δούκισσα του Σάσσεξ, ο Κλάρκσον δεν δίστασε να γράψει πως «ονειρεύεται τη μέρα που θα την αναγκάσουν να παρελάσει γυμνή στους δρόμους κάθε πόλης στη Βρετανία, ενώ τα πλήθη θα φωνάζουν “Ντροπή!” και θα της ρίχνουν σβώλους περιττωμάτων».

«Όλοι όσοι είναι στην ηλικία μου σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο» πρόσθεσε στο άρθρο.


Το σχόλιο του Κλάρκσον

Σε δήλωση που έκανε τη Δευτέρα, ο Τζέρεμι Κλάρκσον είπε ότι η σκηνή που «ονειρεύεται» για τη Μαρκλ δεν είναι παρά μία αναφορά στο «Game of Thrones».

«Σε μια στήλη που έγραψα για τη Μέγκαν, έκανα μια αδέξια αναφορά σε μια σκηνή από το “Game of Thrones” και αυτό δημιούργησε κακή εντύπωση σε πάρα πολλούς ανθρώπους. Φοβάμαι που προκάλεσα τόσο μεγάλο κακό και θα είμαι πιο προσεκτικός στο μέλλον» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

«Η Βρετανία δεν είναι ρατσιστική χώρα» λέει ο Ρίσι Σούνακ

Την ίδια ώρα, την αντίδραση του Βρετανού πρωθυπουργού, Ρίσι Σούνακ προκάλεσαν τα σχόλια του Τζέρεμι Κλάρκσον.

Η Βρετανία «δεν είναι μια ρατσιστική χώρα», υπογράμμισε ο Σούνακ όταν ρωτήθηκε σχετικά με τα σχόλια του Κλάρκσον για τη Δούκισσα του Σάσεξ.

«Ρωτήσατε για τον ρατσισμό. Τώρα, έχω δει μερικά από τα πράγματα που έχουν ειπωθεί. Δεν πιστεύω ότι η Βρετανία είναι ρατσιστική χώρα» τόνισε χαρακτηριστικά.


Αντιδράσεις στα social media – Εναντίον του Κλάρκσον και η κόρη του

Όσοι διάβασαν τα σχόλια του παρουσιαστή για τη Μαρκλ, τον επέκριναν έντονα στα social media. Ανάμεσα σε αυτούς που δυσαρεστήθηκαν ήταν και ο κωμικός, Τζον Μπίσοπ, που έκανε στο Twitter λόγο για «κατάφωρη έκκληση για υποκίνηση ταπείνωσης και βίας σε μια γυναίκα».

Η κόρη του Κλάρκσον, Έμιλι, που παρουσιάζει το podcast «Should I Delete That;» έκανε ξεκάθαρη τη στάση της απέναντι στα σχόλια του πατέρα της για τη Μέγκαν Μαρκλ. Σε ανάρτησή της, η Έμιλι Κλάρκσον έγραψε: «Θέλω να καταστήσω πολύ σαφές ότι αντιτίθεμαι σε όλα όσα είπε ο μπαμπάς μου για τη Μέγκαν Μαρκλ και εξακολουθώ να υποστηρίζω αυτούς που στοχοποιούνται στο διαδικτυακό μίσος».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ακόμη, ο Τζέισον Μάνφορντ ανάρτησε στο Twitter μια φωτογραφία ενός αποσπάσματος από το άρθρο, με τη λεζάντα: «Αν μπορείτε να υπερασπιστείτε τον Κλάρκσον σε αυτό, τότε παρακαλώ μη μου απαντήσετε, απλώς κάντε unfollow και μπλοκ και προχωρήστε. Δεν πρόκειται ποτέ να συμφωνήσουμε».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.