
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι κατά τη σημερινή της παρέμβαση στη γερουσία της Ρώμης, αναφέρθηκε εκ νέου στην κρίση της Μέσης Ανατολής και στη στρατηγική που πρέπει να υιοθετήσει η Ευρώπη για το μέλλον.
«Σε ό,τι αφορά την άμυνα, έχω την ίδια γνώμη με τους Ρωμαίους, ότι αν θέλεις την ειρήνη, πρέπει να ετοιμάζεσαι για πόλεμο. Θεωρώ ότι η ενίσχυση της άμυνας δεν χρειάζεται για να μπορείς να επιτεθείς σε κάποιον.
Πιστεύω -αντίθετα- ότι όποιος διαθέτει ισχυρά αμυντικά συστήματα, μπορεί πιο εύκολα να αποφύγει ένοπλες συγκρούσεις», τόνισε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.
«Δεν θεωρώ ότι το χάος της παρούσας φάσης οφείλεται στον Ντόναλντ Τραμπ, πρόκειται για απλουστεύσεις. Είναι αλήθεια ότι η κατάσταση είναι χαώδης, αλλά δεν μιλάμε για κάτι που άρχισε σήμερα», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με την επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης «αν το Ιράν εγκατέλειπε το πυρηνικό πρόγραμμα για στρατιωτική χρήση, στην περιοχή θα έπαυε να υπάρχει μια σαφής απειλή κατά του Ισραήλ και όχι μόνον», είπε και πρόσθεσε:
«το μόνο που θα έμενε να γίνει, θα ήταν η επίτευξη κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα, με μια σοβαρή πορεία προς τη λύση των δυο λαών και δυο κρατών».
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.