ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Β.Πούτιν: «Αν η ενσωμάτωση γινόταν νωρίτερα δεν θα είχαμε τόσες απώλειες»

Στήριξη στις μητέρες των στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους από τον Βλαντιμίρ Πούτιν

Β.Πούτιν: «Αν η ενσωμάτωση γινόταν νωρίτερα δεν θα είχαμε τόσες απώλειες»

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε στις μητέρες των στρατιωτών που συμμετείχαν στη «στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία ότι η χώρα θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσει ότι οι μητέρες όσων σκοτώθηκαν δεν θα αισθάνονται ξεχασμένες.

Η συνάντηση με τις μητέρες ήρθε λίγες ώρες μετά από τα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας για διαδηλώσεις κατά του πολέμου σε διάφορες πόλεις της Ρωσίας.

«Θέλω να ξέρετε ότι μοιραζόμαστε αυτόν τον πόνο μαζί σας και, φυσικά, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην αισθάνεστε ξεχασμένες, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να νιώσετε έναν ώμο να στηριχτείτε», είπε.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι δεν ήθελε να μιλήσει σε μητέρες που έχασαν τους γιους τους σε επίσημη γλώσσα.

«Δεν μπορώ να πω τίποτα επίσημο ή τυπικά συλλυπητήρια, αλλά θέλω να ξέρετε ότι εγώ προσωπικά και ολόκληρη η ηγεσία της χώρας μοιραζόμαστε αυτόν τον πόνο και καταλαβαίνουμε ότι τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την απώλεια ενός γιου, την απώλεια ενός παιδιού, ειδικά για μια μητέρα που γέννησε το παιδί, που το ανέθρεψε», δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος.

«Θα προσπαθήσω να διασφαλίσω ότι όσα περισσότερα από αυτά που θα συζητήσουμε σήμερα θα ληφθούν υπόψη και θα χρησιμοποιηθούν στην πραγματική ζωή», υποσχέθηκε.

Στη συνάντηση ο Ρώσος Πρόεδρος έκανε επίσης αυτοκριτική για την ενσωμάτωση των περιοχών του Ντονμπάς, λέγοντας ότι αν είχε γίνει το 2014 θα είχαν αποφευχθεί πολλές απώλειες.

Έχει πλέον καταστεί σαφές ότι η ενσωμάτωση των «Λαϊκών Δημοκρατιών» του Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ στη Ρωσία θα έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα, αλλά το 2014 υπήρχαν ελπίδες για τη διευθέτηση της σύγκρουσης στο Ντονμπάς, δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνάντηση με τις μητέρες των συμμετεχόντων στον πόλεμο.

«Τώρα έχει γίνει μάλλον προφανές ότι αυτή η επανένωση θα έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα και δεν θα υπήρχαν τόσες πολλές απώλειες μεταξύ των αμάχων, δεν θα είχαν σκοτωθεί τόσα πολλά παιδιά από βομβαρδισμούς και ούτω καθεξής».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μιλώντας για τα γεγονότα του 2014, σημείωσε ότι η Ρωσία «κινήθηκε [τότε] κάνοντας την υπόθεση ότι ίσως θα μπορούσε να επιτευχθεί μια συμφωνία και το Λουγκάνσκ και το Ντονέτσκ να επανενωθούν με την Ουκρανία στο πλαίσιο των συμφωνιών του Μινσκ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.